Δύσκολες βραδιές για ΠΑΟ και AEK

Δύσκολες βραδιές για ΠΑΟ και AEK

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H είσοδος στην τελική ευθεία για την πρόκριση των δύο εκ των τριών ελληνικών ομάδων στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα αρχίζει απόψε στη Μόσχα και στο Πο, όπου ο Παναθηναϊκός (19.10) και η AEK (21.40), αντίστοιχα, θα αναζητήσουν τη νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και στην Ορτέζ. Αμφότεροι θα πρέπει να… «σπριντάρουν» για να «κόψουν» το νήμα του τερματισμού (σε 3 αγωνιστικές) ανάμεσα στις πέντε πρώτες ομάδες των ομίλων τους, αλλά η σημερινή αποστολή τους χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολη. Αφενός, γιατί η ΤΣΣΚΑ παρά την εξασφαλισμένη πρόκρισή της και με μοναδικό κίνητρο τη διατήρησή της στην πρώτη θέση του β΄ ομίλου δεν «αστειεύεται» στην έδρα της και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν αρέσκεται σε τέτοιου είδους «δώρα», ακόμα κι αν πρόκειται για τους… κουμπάρους του (το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τον Ομπράντοβιτς). Οι «πράσινοι» προέρχονται από την εντός έδρας ήττα που γνώρισαν από τη Μακάμπι και ο Ομπράντοβιτς, αναλογιζόμενος τις δυσκολίες του αγώνα, υποστηρίζει ότι οι παίκτες του είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν:

«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για ένα μεγάλο παιχνίδι σε μια καυτή έδρα. H αντίπαλός μας διαθέτει αρκετούς, καλούς παίκτες και μεγάλο «βάθος» στον πάγκο της, που πρέπει επίσης να προσέξουμε». Και ενώ ο Νίκος Χατζηβρέττας επιστρέφει ως αντίπαλος της ΤΣΣΚΑ, στη Μόσχα και χθες το βράδυ συναντήθηκε με τον Θοδωρή Παπαλουκά, η AEK θα παίξει στη Γαλλία το πρώτο εκ των… τελευταίων «χαρτιών» της για την πρόκριση, ύστερα από την εντός έδρας, οδυνηρή ήττα της Τσιμπόνα, πριν από μια εβδομάδα.

«Δεν έχουμε περιθώριο για άλλες ήττες, γι’ αυτό και αν θέλουμε να προλάβουμε το τρένο της πρόκρισης, θα πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε στο Πο», λέει χωρίς υπεκφυγές ο Φώτης Κατσικάρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή