Στις ράγες της η AEK, εκτροχιάζεται ο Παναθηναϊκός

Στις ράγες της η AEK, εκτροχιάζεται ο Παναθηναϊκός

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δεδομένα ανατράπηκαν άρδην για το μέλλον των ελληνικών ομάδων στην Ευρωλίγκα, με την AEK να… ανεβαίνει στο προτελευταίο «βαγόνι» του τρένου που οδηγεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και τον Παναθηναϊκό να αρχίζει να αφήνει την τύχη από τα… χέρια του.

Η «απάντηση» της AEK για την ήττα, εντός έδρας, από την Τσιμπόνα, ήρθε άμεσα και αποτελεσματικά στο Πo. H «Ενωση» φιγουράρει στην 4η θέση του α΄ ομίλου, ενώ αν χθες το βράδυ η Παρτιζάν γνώριζε -πιθανότατα- την ήττα από την Τσιμπόνα στο Ζάγκρεμπ, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη θα βρισκόταν στην πέμπτη θέση, η οποία, επίσης οδηγεί στη φάση των «16».

H «Ενωση» θα αναζητήσει την αγωνιστική… υπέρβαση, την επόμενη εβδομάδα, υποδεχόμενη την πρωτοπόρο του ομίλου και περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα. Αν νικήσει την ομάδα του Ντέγιαν Μποντίρογκα, η επιτυχία θα έχει βαθμολογικό αντίκτυπο, περισσότερο των δύο βαθμών. Στα δύο τελευταία παιχνίδια της, η AEK θα παίξει με την Ολίμπια (εντός) και την Παρτιζάν (εκτός). Αμφότεροι οι αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας διεκδικούν την πρόκριση, αλλά η θετική προδιαγραφή της AEK έγκειται στο γεγονός ότι κόντρα στους Σλοβένους η AEK θα χρειαστεί νίκη, έστω και με διαφορά δύο πόντων για να έχει καλύτερη ισοβαθμία, ενώ στο Βελιγράδι, ακόμα κι αν χάσει από τους Σέρβους, θα πρέπει να υπεραμυνθεί της νίκης της στον πρώτο γύρο με διαφορά 3 πόντων.

Για τον Παναθηναϊκό, με την τρίτη συνεχόμενη ήττα τελείωσαν και τα… ψέματα. Χθες το βράδυ, οι συνδιεκδικήτριες της 4ης και 5ης θέσης στον β΄ όμιλο, Ζαλγκίρις και Σιένα, θα «αγκάλιαζαν» στις έδρες τους την 4η και την 5η νίκη τους, αντίστοιχα, από τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων με τη Μάλαγα και την Κρκα αντίστοιχα.

Οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Σιένα στην επόμενη αγωνιστική και εκτός της επιβεβλημένης νίκης χρειάζονται και την κάλυψη διαφοράς 12 πόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή