Μοιραία καθίζηση για Ολυμπιακό στην Τουρκία

Μοιραία καθίζηση για Ολυμπιακό στην Τουρκία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι παραδόσεις και τα ρεκόρ δημιουργούνται για να καταρρίπτονται σε κάποια χρονική στιγμή και δεν παραμένουν ποτέ «στοιχειωμένα». O Ολυμπιακός θα έχανε κάποτε επί τουρκικού εδάφους και αυτό συνέβη χθες στην 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, καθώς έμελλε στην Εφες Πίλσεν (61-52) να σταματήσει την «ερυθρόλευκη» κυριαρχία των εννέα νικών που άντεξαν 44 ολόκληρα χρόνια! Μόνο ο Τόμιτς, όμως, είχε «γευθεί» και τις οκτώ εκ των 9 προηγούμενων νικών του Ολυμπιακού στην Τουρκία…

Σημασία για τον Ολυμπιακό έχει το άμεσο μέλλον του στην Ευρωλίγκα, αφού η έκτη ήττα των Πειραιωτών δυσκολεύει και πάλι τα πλάνα πρόκρισής τους στην επόμενη φάση. Οι παίκτες του Σάκοτα κατάφεραν να «καταστρέψουν» το παιχνίδι και τον ρυθμό της Εφες Πίλσεν, οδηγώντας την αναμέτρηση σε χαμηλό σκορ και δημιουργώντας τις προδιαγραφές να κρίνουν το αποτέλεσμα σε δύο-τρεις φάσεις, όταν ο αγώνας έβαινε προς τη λήξη του.

Το επιθετικό «μπλακ άουτ», όμως, που έπαθε η ελληνική ομάδα στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου (47-45) ήταν καθοριστικό για την ευκαιρία που αναζητούσε η Εφες, ώστε να κερδίσει διαφορά ασφαλείας στο σκορ και να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα της δυνατής έδρας της.

ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ: Τουντσερί, Γκρέιντζερ 12, Γιλμάζ, Κουκό 26, Ονάν 3, Νίκολιτς 4, Αρσλάν 9, Λάνγκντον 7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιούρακ 10, Γιαννουζάκος, Τόμιτς 6, Γκόρενς 7, Σκλάβος 2, Λιαδέλης 22, Χαρίσης 3, Μπάγκαριτς 2   

– Το παγκόσμιο μπάσκετ «θωρακίζεται» απέναντι στη μάστιγα των αναβολικών που πλήττουν τον αθλητισμό και «σκληραίνει» τη γενικότερη στάση του, με χθεσινή απόφαση της FIBA. H διεθνής ομοσπονδία αποφάσισε να εναρμονιστεί, πλήρως, με τους κανονισμούς του παγκόσμιου κώδικα κατά του ντόπινγκ της WADA (ιπτάμενοι γιατροί). H FIBA τις προσεχείς εβδομάδες θα αποστείλει σε όλες τις εθνικές ομοσπονδίες – μέλη της, τους νέους κανονισμούς που είναι σύμφωνοι με αυτούς της WADA, ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή