«Αστέρας» με παιδεία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί το μουσικό έργο του Ζακ Οφενμπαχ, «Παριζιάνικη ζωή», να συμβάλει στο να σουτάρει ή να αποκρούει καλύτερα ένας ποδοσφαιριστής; Ισως όχι, ίσως και ναι, όσο κι αν αυτό μοιάζει παράξενο. Σίγουρα, όμως, όπως και κάθε πολιτιστική εκδήλωση, μπορεί να συμβάλει στη μελλοντική διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού. Τον ίδιο ρόλο μπορεί να διαδραματίσει και ο αθλητισμός, εφόσον είναι υγιής. Σκοπός των αθλητικών σωματείων δεν είναι μόνο να «παράγουν» καλούς αθλητές, αλλά και να διαμορφώνουν σωστούς, ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Αυτό πιστεύουν στον Εθνικό Αστέρα και προσπαθούν να το κάνουν πράξη.

«Πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία ίδρυσαν στην Καισαριανή τον σύλλογο. Τα παιδιά της συνοικίας μετέχουν στις ομάδες ποδοσφαίρου, διαπαιδαγωγούμενα με το πνεύμα του «Ευ αγωνίζεσθαι», όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά και στον στίβο της ζωής. H διοίκηση, τα μέλη μας και οι γονείς των παιδιών επιδιώκουμε να αναδείξουμε τη θετική πλευρά του ποδοσφαίρου, τη συμμετοχή, τη συλλογικότητα και την ευγενή άμιλλα, σε αντίθεση με την αρνητική πλευρά του, τον ατομικισμό, τη διαφθορά και τις βιαιότητες», λένε οι άνθρωποι του συλλόγου. Και συμπληρώνουν: «Πιστεύουμε πως το ποδόσφαιρο πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με την εκπαίδευση, τις τέχνες, τον πολιτισμό και την κοινωνία». Ετσι, οργανώνουν εκδηλώσεις εκπαιδευτικού, φιλανθρωπικού, οικολογικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Συνεργάζονται με την τοπική Ιερά Μητρόπολη, τον δήμο, τη Φιλοδασική Εταιρεία, τα σχολεία, με φορείς και καλλιτέχνες. Πρόσφατα τα μέλη της ομάδας «Αστέρας 2004», που είναι θυγατρική του Εθνικού Αστέρα, επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Μέγαρο Μουσικής και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Επίσης, οι παίκτες, παράγοντες και γονείς απόλαυσαν την «Παριζιάνικη Ζωή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή