Ανεξέλεγκτη πλέον η βία

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κακό παράγινε. H βία εξαπλώνεται στον αθλητισμό ακόμη και σε αθλήματα που ή θεωρούνται ήρεμα (βόλεϊ) ή δεν έχουν «παρελθόν» επεισοδίων (πάλη). Και για ένα μέρος αυτής, τούτο οφείλεται και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. H συμμετοχή σε αυτούς αποτελεί όνειρο ζωής και η επιθυμία εκπλήρωσής του έχει προκαλέσει ένταση στους πρωταθλητές. Αλλά και η ανοχή σε βιαιοπραγίες οδηγεί σε αποθράσυνση των οπαδών. Αυτό συνέβη με τους «φίλους» του Παναθηναϊκού, που «εκτροχιάστηκαν» ξανά κι έφεραν την ομάδα τους αντιμέτωπη με σκληρή τιμωρία. O αθλητικός δικαστής «χάιδεψε» τον Παναθηναϊκό για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, που προκάλεσαν τον τραυματισμό στο μάτι του παίκτη του Ολυμπιακού Μάρκοβιτς και ιδού το αποτέλεσμα: πολύ χειρότερα επεισόδια στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Στο τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης «Ακρόπολις», ο Γ. Μπούκης, μετά τη λήξη του αγώνα με τον K. Αρκουδέα, διαμαρτυρήθηκε υποστηρίζοντας ότι έχασε με πτώση εξαιτίας φάουλ που έκανε ο Αρκουδέας. Αιφνιδίως όρμησε προς το τραπέζι των κριτών, έσπασε το μόνιτορ, ανέτρεψε το τραπέζι, αχρηστεύοντας τον υπολογιστή, και γρονθοκόπησε δύο διαιτητές, πριν ν’ απομακρυνθεί «σηκωτός» από το ταπί. Οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας τον απέβαλαν από το τουρνουά, ενώ το Δ.Σ. της ΕΟΦΠ τον απέκλεισε από όλες τις εκδηλώσεις της εθνικής ομάδας και τον παρέπεμψε στη δικαστική επιτροπή της Ομοσπονδίας, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής. O Μπούκης απέδωσε το ξέσπασμά του στην οργή που τον διακατείχε για την αδικία. «Μου κατέστρεψαν τη ζωή», είπε. Αλλά κι αν θεωρήσουμε ότι είχε δίκιο και πράγματι αδικήθηκε, τη ζωή του την κατέστρεψε μόνος του. H ήττα του δεν σήμαινε αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς, αλλά μόνο από τους Ευρωπαϊκούς. Θα είχε κι άλλες ευκαιρίες για να διεκδικήσει θέση στην Ολυμπιακή ομάδα. Τώρα, δεν έχει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή