Γεύση Ελλάδας και στίβου στο «Αθήνα 2004»

Γεύση Ελλάδας και στίβου στο «Αθήνα 2004»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα φέρνει στη χώρα μας πολλούς ξένους πρωταθλητές, οι οποίοι θέλουν να πάρουν, μερικούς μήνες πριν από το μεγάλο ραντεβού, μια γεύση από την πρωτεύουσα της Ελλάδος. Ετσι, στο μίτινγκ κλειστού στίβου «Αθήνα 2004» που θα διεξαχθεί στην Παιανία στις 22 Φεβρουαρίου, θα έλθουν πολλοί μεγάλοι αθλητές.

Ο Κουβανός «χρυσός» ολυμπιονίκης και πρωταθλητής κόσμου κλειστού στίβου στα υψηλά εμπόδια Ανιέρ Γκαρσία θα τρέξει 60 μ. εμπόδια. Ενας από τους αντιπάλους του θα είναι ο νεαρός αξιόλογος συμπατριώτης του Γιοέλ Ερνάντες.

Τρεις σπουδαίοι άλτες θα πηδήσουν ύψος: ο Ρώσος Γιαροσλάβ Ριμπακόφ, πρωταθλητής Ευρώπης ανοιχτού και 2ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού, ο Σουηδός Στέφαν Στραντ, πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου το 2002, και ο Αντρέι Σοκολόφσκι (ατομικό ρεκόρ 2,36), 2ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Στα 400 μ. θα τρέξουν ένας παγκόσμιος πρωταθλητής και μία πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης. Είναι ο Μπαχαμέζος Αβάρντ Μονκούρ, νικητής το 2001 στον ανοιχτό στίβο, και η Ρουμάνα Ιονέλα Τσιρλέα, 1η στο παγκόσμιο κλειστού του 1999 στα 200 μ. και πρωταθλήτρια Ευρώπης ανοιχτού στα 400 εμπόδια. Στα 200 μ. θα τρέξει ο εξαιρετικός Αμερικανός P. Κλέι (ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο 20.05) και στα 800 μ. οι Κενυάτες Τζ. Κόετς, με ρεκόρ 1.44.16 και Μάικλ Ρότιτς με ατομικό ρεκόρ 1.44.75.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή