Αγκαλιά με την πρόκριση ο ΠΑΟ 80 – 76 τη Σιέννα

Αγκαλιά με την πρόκριση ο ΠΑΟ 80 – 76 τη Σιέννα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Παναθηναϊκός πέρασε το ένα… πόδι του στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα με τη νίκη του επί της Σιέννα (80-76) και χρειάζεται ένα ακόμη βήμα για να φτάσει τις εφτά νίκες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του β΄ όμιλου.

Η ψυχολογική πίεση για την απαραίτητη νίκη, λειτούργησε θετικά στους παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν «λύγισαν» από το άγχος τους, ακόμα κι όταν βρέθηκαν να χάνουν με διαφορά έξι πόντων (57-63 στο 30΄), αλλά με τη βοήθεια δύο χιλιάδων φίλων τους οι οποίοι δεν σταμάτησαν να παροτρύνουν την ομάδα τους, οι «πράσινοι» έμειναν «ζωντανοί» στη διεκδίκηση της πρόκρισης. «Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω», φώναξε ο Αλβέρτης στο τελευταίο τρίλεπτο και οι πέντε συνεχόμενοι πόντοι του «Φράγκι» έγιναν η αφετηρία των γηπεδούχων για να προηγηθούν 74-69, ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν δράση ο Λάκοβιτς και ο Μίντλεντον. O Σλοβένος πλέι μέικερ αξιοποίησε με καλάθι μια επίθεση διάρκειας ενός δευτερόλεπτου(!) και σημείωσε το 76-69, ενώ και πάλι ο ίδιος «δράστης» έδωσε νέα «ανάσα» τεσσάρων πόντων στον Παναθηναϊκό (78-74), με καλάθι ένα λεπτό πριν από τη λήξη, και το φόλοου του Μίντλεντον έβαλε την ασφαλιστική δικλίδα των 6 πόντων (80-74).

H Σιέννα δεν είχε χρονικά περιθώρια για να «επιστρέψει» στη διεκδίκηση της νίκης, έστω κι αν ο Κάρλο Ρεκαλκάτι ζήτησε ένα… παράξενο τάιμ άουτ στα 7΄΄ πριν από τη λήξη και ενώ η τελική διαφορά μπορούσε να αλλάξει μόνο με… 4ποντο. Οι 15 πόντοι του Δημήτρη Παπανικολάου αποτελούν σημείο αναφοράς στο χθεσινό παιχνίδι, σε αντίθεση με την ασταθή απόδοση του Νίκου Χατζηβρέττα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 12 (2), Καλαϊτζής 6 (2), Παπανικολάου 14 (1), Μπατίστ 4, Χατζηβρέττας 3 (1), Μίντλετον 10, Τσαρτσαρής, Μακ Ντόναλντ 14 (1), Μουγεζίνοβιτς 6.

ΣΙΕΝΝΑ: Στεφάνοφ 4, Ζουκάουσκας 11 (1), Βούκσεβιτς, Βάντερπουλ 12, Γκαλάντα 15 (3), Θόρντον 9 (1), Αντερσεν 14, Κακιούζης 6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή