Στην κορυφαία εξάδα ο Ηρακλής – Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός

Στην κορυφαία εξάδα ο Ηρακλής – Αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνον ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον βρίσκεται ανάμεσα στις έξι κορυφαίες ομάδες βόλεϊ της Γηραιάς Ηπείρου. Νίκησε την ιταλική Ματσεράτα με 3-2 (25-14, 24-26, 25-16, 19-25, 15-10) στον Εύοσμο. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός που έχασε στην Ιταλία από την Σίσλεϊ Τρεβίζο με 0-3 (23-25, 21-25, 17-25) αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Μόνο η νίκη ήταν ο στόχος των παιδιών του Αλέκου Λεώνη και την πέτυχαν, έστω κι αν χρειάστηκε να παίξουν πέντε σετ. Πρωταγωνιστές της πρόκρισης ήταν οι Μπάεφ, Γκανβορκά και Κράβαρικ, αλλά και οι εκατοντάδες φίλαθλοι, οι οποίοι μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο χειροκροτούσαν και παρότρυναν τους «κυανόλευκους». H υπεροχή του Ηρακλή ήταν καθολική κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ αλλά στο δεύτερο οι Ιταλοί κυριάρχησαν. Στο τρίτο σετ, η Ματσεράτα μπορεί να προηγήθηκε με 2-0 αλλά οι «κυανόλευκοι» με ηγέτες τους Μποζίδη και Μπάεφ επικράτησαν. Οι Ιταλοί διεκδίκησαν και πήραν το 4ο σετ απογοητεύοντας, προς στιγμήν, τους φίλους του Ηρακλή αλλά στο τάι μπρέικ η ελληνική ομάδα πήρε τη νίκη. Κατέκτησε την πρώτη θέση στον γ΄ όμιλο, παίρνοντας ταυτόχρονα το «εισιτήριο» για την κλήρωση στο Παρίσι (8/2).

Ούτε… λεπτό δεν φάνηκαν να πιστεύουν στην πρόκριση οι παίκτες του Ολυμπιακού. Ακόμα και στο πρώτο σετ όταν προηγήθηκαν με 18-14 δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα και παραδόθηκαν στους Ιταλούς. Στο 2ο σετ οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν δυνατά αλλά η ομάδα του Καρυπίδη με όπλο το εκπληκτικό μπλοκ επικράτησε. Και η συνέχεια ανήκε στην Σίσλεϊ, η οποία χρησιμοποίησε κάποιους από τους αναπληρωματικούς προκειμένου να ξεκουράσει τους βασικούς.

– Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της A1 ανδρών πέρασε ο Παναθηναϊκός, ύστερα από τη νίκη του με 3-0 (27-25, 25-11, 25-19) στην Πάτρα επί της EA Πατρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή