Καθε Μερα Κυριακη

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοροϊδία… προμελετημένη

Πολλές φορές έχουμε ακούσει πολιτικούς να κάνουν δηλώσεις και αναρωτήθηκαμε: «Είναι δυνατόν τώρα να τα πιστεύουν αυτά που λένε; Μπορεί να μας και σας θεωρούν τόσο βλάκες;».

Μία απ’ αυτές ήταν η πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Λιάνη, η τελευταία ως υφυπουργού, που είπε το αμίμητο για το γήπεδο στο Γουδί: «Παρότι το θέμα είναι πιο ψηλά από μένα, πιστεύω ότι θα έχει αίσιο τέλος».

Και έκανε αυτή τη δήλωση, την ίδια ώρα που γνώριζε ότι δεν είχε υπογράψει, ούτε ένας, από τους συναρμόδιους υπουργούς το νομοσχέδιο. Την ίδια ώρα που η παρούσα Βουλή συνεδρίαζε για τελευταία φορά για νομοθετικό έργο. Αν αυτό δεν είναι κοροϊδία, τι είναι;

Ομως υπόθεση της παραχώρησης έκτασης στον Παναθηναϊκό, για να κατασκευάσει γήπεδο, ήταν από την αρχή μία κοροϊδία, εκ μέρους της Πολιτείας. Οχι γιατί δεν ήθελε να δώσει τη συγκεκριμένη έκταση -αν ήταν στο χέρι της θα του έδινε και την… Ομόνοια για ψηφοθηρικούς λόγους- αλλά διότι δεν μπορούσε. Και το μέγα ψέμα εκ μέρους της ήταν ότι το γνώριζε ότι δεν μπορούσε, αλλά έδινε υποσχέσεις, τις οποίες ήξερε ότι δεν θα τις εκπληρώσει.

Από το 1995 ο Γιώργος Βαρδινογιάννης είχε θέσει το αίτημα για το Γουδί, στην τότε κυβέρνηση, και τίποτα δεν έγινε στα εννέα χρόνια, αφού η όλη υπόθεση είναι πολύ μπερδεμένη ιδιοκτησιακά και επιπλέον η αντίδραση των κατοίκων είναι μεγάλη. Επομένως θα μπορούσε να γίνει το… θαύμα μέσα σε ένα μήνα; Φυσικά όχι. Επομένως, ήταν εκ των προτέρων καταδικασμένη η όλη προσπάθεια να καταλήξει σε… μία τρύπα στο νερό. Κι όμως, παρ’ όλα αυτά, οι κ. Βενιζέλος – Λιάνης μιλούσαν, έως την Παρασκευή το βράδυ, ότι το θέμα θα λυθεί.

Η «K» από την πρώτη ημέρα είχε επισημάνει πως όλη αυτή η υπόθεση είναι ένα προεκλογικό τρικ της κυβέρνησης και… σκόνη στα μάτια των οπαδών του Παναθηναϊκού -όχι της διοίκησης- ώστε να κατευνάσει τις αντιδράσεις τους για την παραχώρηση του «Καραϊσκάκη» στον Ολυμπιακό.

Γιατί «όχι η διοίκηση;» Διότι κι αυτή γνώριζε ότι δεν θα είχε αποτέλεσμα η όλη προσπάθεια, λόγω χρόνου. Θα πείτε γιατί δεν βγήκε να αντιδράσει επισήμως και έβαζε τους οργανωμένους οπαδούς της, με τα πανομοιότυπα πανό, να εκδηλώνουν την αγανάκτησή τους;

Είναι απλό. Δεν διακινδύνευσε μία «μετωπική» με την κυβέρνηση, εν όψει εκλογών. Διότι, όσο και να διαγράφεται σίγουρη η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 7 Μαρτίου, θέλει να κρατήσει ένα… παραθυράκι ανοικτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή