Αντιμέτωπος με αποκλεισμό ο Ρουζέντσκι

Αντιμέτωπος με αποκλεισμό ο Ρουζέντσκι

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χαμός» γίνεται στο τένις με το ντόπινγκ, παρότι δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλοί ντοπαρισμένοι και αρκετοί απ’ όσους βρίσκονται, δεν τιμωρούνται. Γι’ αυτό αισιοδοξεί και ο Γκρεγκ Ρουζέντσκι, ο οποίος, σε έλεγχο που είχε γίνει τον Ιούλιο σε τουρνουά στην Ινδιανάπολη (ΗΠΑ), βρέθηκε θετικός στη στεροειδή ουσία «ναντρολόν». Για τον λόγο αυτόν κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού δύο ετών. O 30χρονος Βρετανός, που το 1997 είχε φτάσει στον τελικό του ΟΠΕτων ΗΠΑ και στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, εξετάσθηκε επί οκτώ ώρες από τριμελή επιτροπή και μετά δεν έκανε σχόλια. Αλλά όταν επέστρεψε στο Λονδίνο, δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το πολύ σε εννέα ημέρες.

Ο Ρουζέντσκι έχει υποστηρίξει ότι δεν πήρε την ουσία και λέει ότι ενδεχομένως αυτή να υπήρχε σε συμπληρώματα διατροφής που του έδωσαν προπονητές. Τονίζει δε, ότι τα αποτελέσματα του ελέγχου ήταν παρόμοια μ’ εκείνα επτά άλλων τενιστών που βρέθηκαν «θετικοί» στη ναντρολόν και αθωώθηκαν.

– Ηταν που ήταν μικρή η ποινή, η ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου την μείωσε περισσότερο. O Μοχάμεντ Καλόν της Ιντερ θα εκτίσει, τελικά, ποινή αποκλεισμού έξι μηνών αντί οκτώ, και ο Μανουέλε Μπλάζι της Πάρμα, πέντε αντί έξι. Στα ούρα του πρώτου είχε ανιχνευθεί μεταβολίτης της ναντρολόν και στου άλλου, η ουσία νοραντροστερόν. Ετσι, ο Καλόν θα επιστρέψει στα γήπεδα στα τέλη Απριλίου και ο δεύτερος ένα μήνα νωρίτερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή