Αλμ(π)α πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Αλμ(π)α πρόκρισης ο Ολυμπιακός

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O ευρωπαϊκός δρόμος του Ολυμπιακού δεν… «έκλεισε» από τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού στο λεκανοπέδιο Αττικής και οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν την πρώτη ευκαιρία που τους πρόσφερε το πρόγραμμα των αγώνων τους, κόντρα στην αδιάφορη Βιλερμπάν, την οποία νίκησαν εύκολα (82-61). O Ολυμπιακός έφτασε στις έξι νίκες στον γ΄ όμιλο και η δεύτερη ευκαιρία του για να εξασφαλίσει οριστικά την πρόκρισή του στους «16», θα του δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στο Βερολίνο, όπου θα παίξει, επίσης, με την αδιάφορη και αποκλεισμένη Αλμπα.

Με τον… αέρα της άνετης επικράτησής του επί του Ηρακλείου, ο Ολυμπιακός φορώντας και… αντιολισθητικές αλυσίδες, «πάτησε γκάζι» με το «καλημέρα» της αναμέτρησης και επέβαλε τον ρυθμό του, χαρίζοντας ηρεμία στους λιγοστούς οπαδούς που αψήφησαν το κρύο και πήγαν στο κλειστό του Κορυδαλλού. H διαφορά ασφαλείας στο σκορ συντηρήθηκε, καθώς και οι Γάλλοι εκπλήρωσαν την τυπική διαδικασία τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Γιούρακ 18 (1), Τόμιτς 4, Λιαδέλης 13 (2), Σκλάβος 19 (3), Διαμαντόπουλος 6 (1), Γκόρενς 9, Χαρίσης 6 (2), Μπάγκαριτς 7.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ:Τουρέ 3, Μράζεκ, Αλιέβας 6, Χουντ 12, Σουσού 11 (1), Ντιουμασί 5 (1), Γκιούλιας 8, Τζιφά 11 (1), Οουενς 5.

– H AEK έκανε το καθοριστικότερο βήμα για να προκριθεί στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα, με τη νίκη επί της Ολίμπια, αλλά θα γνωρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της μόνο από το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα της με την Παρτιζάν, στο Βελιγράδι. Αν, όμως, η AEK ηττηθεί στο Βελιγράδι, τότε για να προκριθεί θα πρέπει να χάσει η Ορτέζ στη Ρώμη από τη Ρόμα ή η Ολίμπια στη Λουμπλιάνα από την Τσιμπόνα.

Αν κερδίσει μόνο μία εκ των δύο (Ορτέζ ή Ολίμπια), τότε η AEK ευνοείται στην τριπλή ισοβαθμία μαζί της και η Παρτιζάν, επομένως θα προκριθεί ως πέμπτη, με τη διαφορά ότι αν χάσει η Ορτέζ, τότε η «Ενωση» δεν θα πρέπει να χάσει στο Βελιγράδι με διαφορά μεγαλύτερη των 17 πόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή