Διεθνείς εξετάσεις για τον στίβο

Διεθνείς εξετάσεις για τον στίβο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πρώτες διεθνείς εξετάσεις του για το 2004, δίνει σήμερα ο ελληνικός στίβος. Είναι το 2ο Ευρωπαϊκό κύπελλο κλειστού στίβου, που θα διεξαχθεί στη Λειψία και στο οποίο θα μετάσχει μόνο η εθνική μας ομάδα γυναικών, δεδομένου ότι αυτή συγκαταλέγεται στις οκτώ ισχυρότερες της Ευρώπης, με βάση τ’ αποτελέσματα του περσινού Ευρωπαϊκού κυπέλλου ανοικτού στίβου. Οι άνδρες είχαν υποβιβασθεί από την υπερ-κατηγορία και, συνεπώς, δεν μετέχουν στο κύπελλο του κλειστού.

«Η διοργάνωση δεν βολεύει την εθνική μας ομάδα, λόγω των αγωνισμάτων, που θα γίνουν και των απουσιών πολλών αθλητριών μας από τον κλειστό στίβο, εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε δύο πανελλήνια ρεκόρ και κάποια ατομικά. Θα είμαστε ευχαριστημένοι, αν πάρουμε θέση καλύτερη από την 7η, που είχαμε καταλάβει πέρυσι. Οι αθλήτριες θ’ αγωνιστούν χωρίς άγχος, αφού δεν υπάρχει θέμα υποβιβασμού. Προέχει να συλλέξουμε εμπειρίες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, που αποτελεί τον μεγάλο στόχο στον κλειστό στίβο», δήλωσε ο προπονητής, Οδυσσέας Παπατώλης.

Η ελληνική ομάδα αποτελείται από τις: 60 μ.: Νεσούδη, 60 μ. εμπ: Ρεντούμη, 400: Γκουντενούδη, 800: M. Παπαδοπούλου, 1.500: Εφεντάκη, 3.000: Νίκα, ύψος: Χοτοκουρίδου, μήκος: Καφετζή, σφαίρα: Τερζόγλου, 800X600X400X200: Φιλάνδρα, Κουμνάκη, Ελ. Παπαδοπούλου, Γκουντενούδη.

«Θα προσπαθήσω για το καλύτερο για να βοηθήσω την εθνική ομάδα», δήλωσε η φορμαρισμένη, Νάντια Εφεντάκη. H Φλώρα Ρεντούμη είπε: «Θα γίνει καλός αγώνας, αφού τέσσερις κοπέλες έχουμε κοντινούς χρόνους. Εχω, βέβαια, την 4η επίδοση από τις συμμετέχουσες, αλλά αισιοδοξώ ότι θα πάω καλά». Αισιοδοξεί και η Χρύσα Γκουντενούδη: «Θα είναι καλός αγώνας. Αισιοδοξώ ότι θα τρέξω ακόμη γρηγορότερα, δεδομένου ότι οι αντίπαλές μου έχουν καλύτερες επιδόσεις». H Εύη Νεσούδη τόνισε: «Στόχος μου είναι το ατομικό ρεκόρ και μια καλή θέση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή