Πέταξε την ευκαιρία, ώρα για καρδιοχτύπια

Πέταξε την ευκαιρία, ώρα για καρδιοχτύπια

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράταση στην αγωνία του για την εξασφάλιση της πρόκρισης στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα, μέσω της πέμπτης θέσης, έδωσε ο Παναθηναϊκός, με την 7η ήττα που γνώρισε στη Μάλαγα.

Οι «πράσινοι» κυριάρχησαν για 25 λεπτά, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Γιάκα Λάκοβιτς «έσβησαν τις μηχανές» τους και δεν αντέδρασαν στην αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός, ύστερα και από την εκτός έδρας νίκη της Ζαλγκίρις επί της Κρκα, θα πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει τη σλοβενική ομάδα, στο κλειστό του Σπόρτιγκ, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων και να αφήσει την ομάδα του Σαμπόνις στην 6η θέση.

«Είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε νωρίτερα την υπόθεση της πρόκρισης αλλά «χάλασε» ο ρυθμός της ομάδας. Δεν είναι δυνατόν να γίνει συζήτηση για το αποτέλεσμα στον τελευταίο μας αγώνα με την Κρκα», δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράτοβιτς, που ευνοείται από την αναβολή του πρωταθλήματος, λόγω καιρικών συνθηκών για την πιθανολογούμενη απουσία του Μπατίστ στο ντέρμπι με τον Αρη. O Αμερικανός θα χρειαστεί ξεκούραση τεσσάρων ημερών και πιθανότατα θα προλάβει να είναι στη διάθεση του Ομπράντοβιτς για το παιχνίδι με την Κρκα.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού αναμένεται να επιστρέψει αύριο πρωί λόγω της κακοκαιρίας.

– Τα προβλήματα μετακίνησης που προκάλεσε η κακοκαιρία σε ολόκληρη την Ελλάδα ανάγκασαν την διοίκηση του ΕΣΑΚΕ ν’ αναβάλει τη διεξαγωγή των παιχνιδιών της 20ής αγωνιστικής. H λίγκα έχοντας λάβει δυο επιστολές από τον Παναθηναϊκό και τον Ηρακλή, που είχαν επισημάνει τα προβλήματα μετάβασής τους στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, για τους αγώνες με τον Αρη και το Ηράκλειο, αντίστοιχα, προτίμησε ν’ αναβάλλει για λόγους ισονομίας και τα υπόλοιπα παιχνίδια.

Το πρόγραμμα της 20ής αγωνιστικής περιλαμβάνει σπουδαίες αναμετρήσεις εκτός του ντέρμπι Αρη – Παναθηναϊκού, όπως τα παιχνίδια Περιστερίου – Αμαρουσίου και AEK – Ολυμπιακού. O ΕΣΑΚΕ σκέφτηκε ότι «το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν» και γι’ αυτό το λόγο απέφυγε τις πιθανές διαμαρτυρίες των ομάδων, που θα μπορούσαν ν’ αγωνιστούν εφόσον οι αναμετρήσεις τους θα διεξάγονταν εντός του λεκανοπεδίου Αττικής. Προβλεπόμενη ημερομηνία διεξαγωγής της 20ής αγωνιστικής θα είναι εφικτή μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα, την ερχόμενη εβδομάδα και ίσως πριν από τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ του Κυπέλλου, στη Λαμία (27-29/2).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή