Καθε Μερα Κυριακη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε με… πρωταπριλιάτικες ειδήσεις μοιάζουν οι μετακινήσεις των πολιτικών από κόμμα σε κόμμα, διότι τις έχουμε συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια. Γι’ αυτό και δεν θα βρείτε σε καμία εφημερίδα, με ημερομηνία 1η Απριλίου, ότι ο τάδε, από τη Νέα Δημοκρατία, θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ ή το αντίθετο.

Αντιθέτως η μετακίνηση γνωστών οπαδών από ομάδα σε ομάδα και δη από τον «αιώνιο» στον «αιώνιο», αποτέλεσαν πολλές φορές πρωτοσέλιδα πρωταπριλιάτικων φύλλων. Και φυσικά ποτέ κανείς δεν το είχε πιστέψει.

Για τον απλούστατο λόγο. Ποτέ ένας οπαδός τους Ολυμπιακού, της AEK, του Παναθηναϊκού, αλλά και όλων των άλλων ομάδων, δεν θα πουλήσει τη «θρησκεία» του έναντι οποιουδήποτε τιμήματος.

Την ομάδα που αγάπησαν από τη μικρή τους ηλικία, πολλές φορές όχι καθ’ υπόδειξη των γονέων τους, την έχουν στην καρδιά τους, έως τη στιγμή που θα σταματήσει αυτή να κτυπά. Δεν καταλαβαίνουν από θέσεις και αξιώματα. Δεν δέχονται να προδώσουν τα σύμβολα και την όποια ιστορία του συλλόγου τους. Παραμένουν στις επάλξεις και δίνουν τη «μάχη» τους για την ανάκαμψή της, όταν αυτή βρεθεί σε δύσκολες στιγμές. Μέγα παράδειγμα, η συμπαράσταση των οπαδών της Λάρισας.

Ισως η σύγκριση, μεταξύ πολιτικών και οπαδών, σας φανεί ολίγον τι… πεζή. Ομως, δείχνει την αντιμετώπιση των πρώτων προς την παράταξη που τους ανέδειξε στον δημόσιο βίο, και των δεύτερων απέναντι στην «ιδέα» που τους χάρισε τις πρώτες χαρές στην παιδική τους ηλικία.

Και επιπλέον, αποδεικνύει το πόσο «ιδέες» και «σημαίες» είναι τα κόμματα και οι πολιτικές παρατάξεις για τα στελέχη τους.

Θα πείτε, «μα καλά, τα κόμματα έχουν ιδεολογία, ιστορία, πολιτική, προγράμματα και βάσει αυτών ο λαός ψηφίζει και εκλέγει τους κυβερνήτες του».

Ομως, στο σημείωμά μας δεν μιλάμε για τον λαό που, πολύ σωστά, αποφασίζει με κριτήριο τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής του, αλλά και των φρονημάτων του, που πολλές φορές έχουν τις ρίζες τους στην οικογένεια.

Μιλάμε για κορυφαία στελέχη κομμάτων που «εν μια νυκτί», έκαναν το γαλάζιο, πράσινο και το πράσινο… γαλάζιο.

Φυσικά δεν συμβαίνει το ίδιο με τους παράγοντες που αλλάζουν «στρατόπεδα». Βλέπετε, κι αυτοί πολιτικοί το παίζουν και ακολουθούν τη… σταθερή ιδεολογία τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή