Να δώσουν τα στοιχεία

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτό που έπρεπε να είχε κάνει από την πρώτη στιγμή, όταν άρχισαν τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου περί ντοπαρισμένων Ελλήνων αθλητών, έπραξε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ…

Ο κ. Λιάνης απέστειλε, λοιπόν, επιστολή προς τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, αρμόδιο για την εποπτεία και τον συντονισμό των αθλητικών εισαγγελέων κ. Σανιδά και τον εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Λινό επιστολή, με την οποία παρακαλεί να διατάξουν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με τα δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων «Ομπσέρβερ» και «Ιντιπέντεντ». Τα βασικά σημεία της είναι:

«Σωρεία δημοσιευμάτων στον ελληνικό και ξένο Τύπο μιλούν για τις αποκαλύψεις που έγιναν στο πλαίσιο της υπόθεσης του υποδίκου στις ΗΠΑ Βίκτορ Κόντε, ιδιοκτήτη της εταιρείας BALCO, σχετικά με εκτεταμένο σκάνδαλο ντόπινγκ. Ανέγραψαν ότι αποκαλύφθηκε e-mail με παραλήπτη μη κατονομαζόμενο προπονητή, στο οποίο του ζητούσαν να επικοινωνήσει με Ελληνα συνάδελφό του, για να τον ειδοποιήσει ότι ανακαλύφθηκε έλεγχος που ανιχνεύει μια απαγορευμένη ουσία που του είχε χορηγήσει. Αυτό έδωσε λαβή για παρερμηνείες, που έφτασαν στο σημείο να αμαυρώσουν τη φήμη μεγάλων Ελλήνων αθλητών και των προπονητών τους. Θα σας παρακαλούσα πολύ επειδή αυτή η υπόθεση στις ΗΠΑ προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον κι επειδή η χώρα μας διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να διατάξετε προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση της πιθανότητας τέλεσης ποινικού αδικήματος, στο πλαίσιο της οποίας να ζητήσετε από την αμερικανική Δικαιοσύνη δικαστική συνδρομή και να σας διαθέσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, αλλά κυρίως αυτά που αφορούν τη χώρα μας. O αθλητικός κόσμος και η ελληνική κοινή γνώμη είναι ανάστατη και θα σας παρακαλούσα αυτή η διαδικασία να γίνει σύντομα. Εάν, ο μη γένοιτο, προκύψει ευθύνη για οποιονδήποτε Ελληνα, θα πρέπει να τιμωρηθεί, αυστηρά στο πλαίσιο της υπάρχουσας νομοθεσίας. Διαφορετικά, θα προστατεύσουμε το κύρος των Ελλήνων αθλητών, των προπονητών τους, αλλά και το κύρος των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι το μέγιστο ζητούμενο».

Στην υπόθεση του Κόντε έχουν εμπλακεί και τα ονόματα διάσημων ξένων αθλητών, όπως της Αμερικανίδας πολυολυμπιονίκου Μάριον Τζόουνς και του συντρόφου της, κατόχου του ρεκόρ κόσμου στα 100 μ. Τιμ Μοντγκόμερι. Χθες η Τζόουνς ανέφερε, σε συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Μίρορ», ότι ουδέποτε έχει πάρει απαγορευμένες ουσίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή