Πολύ κοντά στη συμφωνία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θέση αναμονής έμειναν χθες όλοι στην AEK, χωρίς τελικά να προκύψει η ευχάριστη είδηση της συμφωνίας του Ντέμη Νικολαΐδη με την ENIC για την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ. Ολη την ημέρα οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις και παρά την αισιοδοξία που υπήρχε ότι το θέμα θα τελειώσει μέχρι το απόγευμα, οι ώρες πέρασαν χωρίς να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ολα δείχνουν ότι η υπόθεση είναι σε καλό δρόμο, αλλά αν δεν προκύψουν επίσημες ανακοινώσεις για τις από εδώ και πέρα εξελίξεις, κανείς δεν μπορεί να νιώθει σιγουριά ότι θα προκύψει οριστική συμφωνία.

Η πιθανότερη κατάληξη αυτού του κύκλου των επαφών είναι η σύνταξη ενός μνημονίου με το οποίο οι δύο πλευρές θα ανακοινώνουν μία κατ’ αρχήν συμφωνία για να ξεκινήσει η διαδικασία της αγοραπωλησίας. Αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα ή το αργότερο αύριο. Μόλις οριστικοποιηθούν οι σχετικές λεπτομέρειες, ο Νικολαΐδης και οι συνεργάτες του θα έχουν δικαίωμα να ορίσουν ορκωτό λογιστή και να προχωρήσουν σε διαχειριστικό έλεγχο της ΠΑΕ, προκειμένου να διαπιστώσουν εκ του ασφαλούς αν η οικονομική κατάσταση της εταιρείας είναι όπως ακριβώς την παρουσιάζει η ENIC. Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο έλεγχος κι αν δεν προκύψουν… εκπλήξεις, τότε θα δοθεί μια προκαταβολή ύψους 600 χιλ. ευρώ και θα καθορισθεί το συνολικό τίμημα της αγοραπωλησίας, ο τρόπος και ο χρόνος εξόφλησης. Ολα αυτά είναι χρονοβόρες διαδικασίες και οι οριστικές εξελίξεις δεν αναμένονται άμεσα. Αν προκύψει σύντομα η κατ’ αρχήν συμφωνία, όπως αναμένεται, και προχωρήσει με φυσιολογικούς ρυθμούς ο έλεγχος των βιβλίων, οι οριστικές διαπραγματεύσεις δύσκολα θα ολοκληρωθούν σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών.

– Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μόρα στο παιχνίδι με τη Χαλκηδόνα. Εχει διάταση στους προσαγωγούς και κάνει εντατική θεραπεία για να προλάβει. Δύσκολη θεωρείται η συμμετοχή και του Μπορμπόκη.

– Ξεπεράσθηκε το πρόβλημα με τη βίζα του Πόποφ και ο νεαρός Σκοπιανός μπόρεσε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή