Πολλή… λογική πίσω από την τρελή πορεία

Πολλή… λογική πίσω από την τρελή πορεία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι»! O Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη υπέρβαση στην Ευρωλίγκα, διέσωσε το ευρωπαϊκό γόητρό του και έβαλε τον πήχυ των φιλοδοξιών του ακόμα υψηλότερα, εν όψει της κλήρωσης των ομίλων της δεύτερης φάσης που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Κι όλα αυτά επί ημερών του Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» και χωρίς να γίνει η παραμικρή αλλαγή ενίσχυσης στο έμψυχο δυναμικό, το οποίο απέδειξε ότι δεν είναι και τόσο… «σκάρτο».

Σ’ αυτή την «τρελή» πορεία που άρχισε για τους Πειραιώτες με την περίσσια απογοήτευση των πέντε ηττών και κατέληξε με την περήφανη πρόκριση, η ομάδα των… μυρίων αγωνιστικών και μη προβλημάτων άντεξε τη σφοδρή… αντιπολίτευση που γινόταν από μερίδα οργανωμένων οπαδών στα εντός έδρας παιχνίδια.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του Ντράγκαν Σάκοτα, πέραν της πρόκρισης στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα, έγκειται στο γεγονός ότι κατάφερε, εν μέσω πολλών αντίξοων συνθηκών και εσωτερικών τριβών, να διατηρήσει «ζωντανή» την ομάδα στη μία εκ των τριών διοργανώσεων, αφού ανανέωσε την ευρωπαϊκή προοπτική της, μπορεί να στεφθεί κυπελλούχος στο επικείμενο φάιναλ φορ της Λαμίας και να περάσει σε τρίτη μοίρα την τραγική θέση της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός «κρεμόταν σε μια κλωστή» στους τρεις τελευταίους μήνες και τελικά δεν «έσπασε», παρά τα πρόσφατα… παρατράγουδα που έγιναν στο παιχνίδι με την Μπενετόν.

«Είχα ηθική και επαγγελματική υποχρέωση να συνεχίσω τη δουλειά μου στον Ολυμπιακό. Κάποιοι έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν τι συνέβαινε στην ομάδα και τι είχε προηγηθεί, πριν αναλάβω. H μεγαλύτερη ενίσχυση αυτής της ομάδας είναι η ηρεμία της για όσους μπορούν να το… κατανοήσουν», εκμυστηρεύτηκε σε φιλικό του πρόσωπο ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή