Ενα… original αφεντικό

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κύβος ερρίφθη! ENIC και Ντέμης Νικολαΐδης ήλθαν χθες σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την αγοραπωλησία των μετοχών της ΠΑΕ AEK και δρομολογούν τις εξελίξεις για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση μέχρι το Πάσχα, αρκεί να μην προκύψουν μεγάλες… εκπλήξεις κατά τον διαχειριστικό έλεγχο που θα κάνει ορκωτός λογιστής στα βιβλία της ΠΑΕ. Μέχρι τότε και οι δύο πλευρές έχουν δικαίωμα υπαναχώρησης, χωρίς να δεσμεύονται από ρήτρες αποζημίωσης. H είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα με αρκετά λεπτομερή ανακοίνωση του Ντέμη Νικολαΐδη μέσα από το προσωπικό του σάιτ:

«Επήλθε σήμερα κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ της ENIC και του Πέτρου Στάθη αφενός και της ομάδας επενδυτών υπό τον Ντέμη Νικολαΐδη αφετέρου, για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ AEK. H συμφωνία προβλέπει την άμεση επένδυση 5 εκατ. ευρώ από την ομάδα των επενδυτών και είναι υπό την αίρεσιν της διενέργειας νομικού και οικονομικού ελέγχου της ΠΑΕ, καθώς και της επίτευξης συμφωνίας σε μια σειρά θεμάτων με τον άλλο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ AEK, την εταιρεία Netmed. H διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός περίπου τεσσάρων εβδομάδων με την υπογραφή των οριστικών συμβάσεων. Στην ομάδα των επενδυτών μετέχουν οι: Νικόλας Ζυγουρόπουλος, επιχειρηματίας – Νάσος Θανόπουλος, τραπεζικός – Τάκης Κανελλόπουλος, επιχειρηματίας – Γιώργος Κιντής, ιδιωτικός υπάλληλος – Ακης Κοσώνας, δημοσιογράφος – Νίκος Κούλης, σύμβουλος επιχειρήσεων – Γιώργος Κουμπάρος, επιχειρηματίας – Κώστας Λουτσίδης, γιατρός – Στέφανος Μαματζής, επιχειρηματίας -Ντέμης Νικολαΐδης, ποδοσφαιριστής – Λάκης Νικολάου, γιατρός και Λοΐζος Παπαδόπουλος, επιχειρηματίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι κανείς από τους επενδυτές αυτούς δεν καταβάλλει πάνω από το 30% των συνολικών κεφαλαίων, ενώ υπάρχει δέσμευση όλων των συμμετεχόντων να δώσουν στον Ντέμη Νικολαΐδη το δικαίωμα διορισμού της πλειοψηφίας των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ επί μία πενταετία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή