Υπ’ ατμόν τα ρεκόρ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μίτινγκ που αφήνει υποσχέσεις για κατάρριψη τριών παγκόσμιων ρεκόρ είναι αυτό που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Παιανία. Το «Αθήνα 2004» συγκεντρώνει ολυμπιονίκες, πρωταθλητές Κόσμου και Ευρώπης και κατόχους παγκόσμιων ρεκόρ, που θα επιδιώξουν να σημειώσουν μεγάλες επιδόσεις, δεδομένου ότι πέρα από τ’ άλλα οι διοργανωτές έχουν θεσπίσει πριμ, όχι μόνο για την επίτευξη ρεκόρ κόσμου, αλλά και για συγκεκριμένες επιδόσεις. O διευθυντής των αγώνων, Κώστας Γατζίας, δήλωσε χθες ότι η κούρσα των 1.500 μ. γυναικών έχει «στηθεί» με στόχο να καταρριφθεί το ρεκόρ Κόσμου (3.59.98 της Αμερικανίδας P. Τζέικομπς από πέρυσι). Θα τρέξουν, μεταξύ άλλων, οι πέντε από τις δέκα ταχύτερες εφέτος: Ντουλέτσα (Αιθιοπία, 1η με 4.01.90), Τουρόβα (Λευκορωσία) 2η, Βάργκα (Ουγγαρία) 5η, Λισίνσκα (Ουκρανία) 9η, Εφεντάκη 10η.

Ο κ. Γατζίας πιστεύει ότι ρεκόρ Κόσμου είναι δυνατόν να σημειωθούν, επίσης, στο τριπλούν (15,16 της Βρετανίδας Ασια Χάνσεν από το 1998) και στο επί κοντώ (4,83 της Ρωσίδας Γελένα Ισινμπάγιεβα από τις 15 Φεβρουαρίου). Στο τριπλούν θα πηδήσουν οι Ρωσίδες Λεμπέντεβα (14,97 φέτος), Πιάτιχ, Αλεϊνίκοβα, η Καμερουνέζα Εμπάνγκο, η Ρουμάνα Γκαβρίλα, οι Βασδέκη, Δεβετζή, Δημητράκη και άλλες. Οι δύο κορυφαίες επικοντίστριες του Κόσμου, οι Ρωσίδες Ισινμπάγεβα και Φεοφάνοβα, η συμπατριώτισσά τους Μπελιάκοβα και οι Τσιλιγκίρη, Σκαφιδά και Πρεζεράκου είναι μερικές από αυτές που θα μετάσχουν στο αγώνισμα.

Από τους Ελληνες θα αγωνισθούν, μεταξύ άλλων, οι Ξάνθου, Πιλάτου, Καφετζή, Τσάτουμας, Σερέλης (μήκος), Θεοδωρίδης, Παυλακάκης, Τερζιάν, Καϊδαντζή, Πατσού, Βασαρμίδου (60), Γκουντενούδη, Χαλκιά, Γκούσης, Ντούπης (400), Φαρούγγιας, Γεωργίου (800), Γελασάκης (3.000), Θεοφανόφ, Κόμνου (60 εμπόδια), Γκιόσης (ύψος), M. Παπαδοπούλου (1.500).

Από τους ξένους ξεχωρίζουν οι ολυμπιονίκες I. Πεδρόσο (μήκος), A. Γκαρσία (110 εμπόδια), Μπέκφορντ (μήκος) και οι κάτοχοι παγκόσμιων και ευρωπαϊκών μεταλλίων, Ριμπακόφ (Ρωσία), Στραντ (Σουηδία), Σοκολόφσκι (Ουκρανία) στο ύψος, η Z. Μπλοκ (Ουκρανία, 60 μ.), η Ρωσίδα Κότοβα (μήκος) κ.ά.

Η περίφημη Τζαμαϊκανή Μέρλιν Οτι, η οποία τώρα εκπροσωπεί τη Σλοβενία, τελικά δεν θα έλθει. Ζητούσε τα διπλάσια χρήματα από όσα είναι εις θέσιν να προσφέρει ο ΣΕΓΑΣ και η αρχική συμφωνία «χάλασε». H Οτι επιθυμεί να μετάσχει ξανά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να κλείσει τη σταδιοδρομία της, που τουλάχιστον σε Ολυμπιακούς άρχισε το… 1980, στη Μόσχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή