Τσιτζ: ένα «λιοντάρι» τον παραολυμπιακών

Τσιτζ: ένα «λιοντάρι» τον παραολυμπιακών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ανθρώπινη θέληση δεν λογαριάζει εμπόδια και υπερνικά όλες τις δυσκολίες. Πριν από μερικά χρόνια στην Κολωνία της Γερμανίας όλοι μιλούσαν για τον Βόιτεκ Τσιτζ. Επαιζε μπάλα στο περιφερειακό πρωτάθλημα και το μέλλον του προδιαγραφόταν λαμπρό. Μέχρι που ήρθε ένα χτύπημα φάουλ, που έμελε να του αλλάξει τη ζωή. O αντίπαλος τερματοφύλακας με τεντωμένο πόδι χτύπησε το αριστερό γόνατο του ποδοσφαιριστή. O Τσιτζ έμεινε ανάπηρος αφού οι γιατροί αναγκάστηκαν να του κόψουν το πόδι.

Τα όνειρα και τις φιλοδοξίες, όμως, δεν μπορεί να τις ανακόψει ένα ατύχημα. «Μην σκέφτεσαι αυτό, που ήσουν, αλλά πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις», έγραψε ο Τσιτζ στην προσωπική του ιστοσελίδα και έχοντας αυτές τις λέξεις ως οδηγό άρχισε νέα καριέρα. Ασχολήθηκε με τον στίβο και σήμερα κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος των αθλητών με ειδικές ανάγκες (φοράει πρόσθετο πόδι) και το ρεκόρ της χώρας του στα 100μ. Ονειρεύεται να έρθει τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα και να κατακτήσει το χρυσό παραολυμπιακό μετάλλιο. «Προπονούμαι σκληρά για να καταφέρω να κάνω στην Αθήνα ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ», δηλώνει.

Οι ικανότητες του Τσιτζ είναι μοναδικές. Είχαν περάσει μόνο έξι εβδομάδες από τη στιγμή που ασχολήθηκε με το στίβο όταν πήρε μέρος στο αντίστοιχο γερμανικό πρωτάθλημα και πέτυχε νέα γερμανικά ρεκόρ στα 100 μ. με χρόνο 13.19 και στο μήκος (5.15μ). Σε μίτινγκ, στην Γερμανία, τον Ιούνιο του 2003 σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος με 5.85 μέτρα. Την καριέρα του ο αθλητής θέλει να την τελειώσει Παραολυμπιακούς του Πεκίνο αλλά πριν συμβεί αυτό στοχεύει να τρέξει και σ’ ένα μαραθώνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή