Επιστροφή στο… παρελθόν

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΣΕΡ. Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός! O Βέλιμιρ Ζάετς δεν μπορούσε να πιστέψει πότε πέρασαν κιόλας σχεδόν 17 χρόνια από τότε που ήλθε στο Οσέρ ως παίκτης του Παναθηναϊκού, με προπονητή τον Βασίλη Δανιήλ και συμπαίκτες μεγάλους άσους που τώρα έχουν κρεμάσει, όπως κι αυτός, τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια. Ακόμα και ο Αντώνης Νικοπολίδης, η «παλιοσειρά» της τωρινής ομάδας, δεν είχε έλθει ακόμα στον Παναθηναϊκό όταν το 1987 είχε αποκλείσει την Οσέρ με νίκη 2-0 στην Αθήνα και γλυκιά ήττα στη Γαλλία με 3-2. Οι μόνοι της τωρινής αποστολής που έχουν μνήμες από εκείνο το παιχνίδι είναι ο Ζάετς, με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή τώρα πια, και ο Γιάννης Ζαβραδινός. Οι υπόλοιποι, έχουν ξανάρθει πρόσφατα στο Οσέρ για ένα φιλικό παιχνίδι μικρής σημασίας, όπου ηττήθηκαν με 4-1. Ηταν όμως στην αρχή της προετοιμασίας τους, σε αντίθεση με τους παίκτες του Γκι Ρου που ήταν πανέτοιμοι για το πρωτάθλημα. Γι’ αυτό, άλλωστε, κανείς δεν δίνει βάση στο τι συνέβη το καλοκαίρι.

Ο Σουμ άφησε αναγκαστικά στην Αθήνα τους Γκονζάλες, Ντεμπά (δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής) και τους Βλάοβιτς και Βαζέχα. Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά σε 15 χρόνια καριέρας που ο «γερόλυκος» επιθετικός δεν ακολουθεί την αποστολή σε ταξίδι στο εξωτερικό, χωρίς να έχει πρόβλημα τραυματισμού! O Ισραηλινός τεχνικός προτίμησε να πάρει περισσότερους μέσους και αμυντικούς για να συμπληρώσει 18άδα, γιατί με το 3-6-1 που σκοπεύει να παίξει, ο Παπαδόπουλος φθάνει και περισσεύει. Είναι, πάντως, ένα μικρό ρίσκο αυτό γιατί οι άλλοι δύο επιθετικοί της αποστολής δεν είναι απόλυτα έτοιμοι. O Κωνσταντίνου ένιωσε ενοχλήσεις και δεν έπαιξε με τον Ηρακλή, ενώ ο Ολιζαντέμπε επανεμφανίσθηκε μεν μετά πέντε μήνες απουσίας, αλλά θέλει ακόμα χρόνο, όπως δήλωσε και ο ίδιος χθες στο αεροδρόμιο: «Είμαι σχεδόν έτοιμος. Δεν βιάζομαι γιατί αυτοί που παίζουν, παίζουν καλά. Οσο περνάει ο καιρός, θα είμαι ακόμα καλύτερος. Το ματς είναι δύσκολο. Και οι δύο ομάδες είμαστε σε καλή φόρμα. Το τέλειο θα είναι η νίκη, η ισοπαλία θα είναι καλή».

Ο Σουμ τρέφει μεγάλο σεβασμό για την Οσέρ. «H νίκη είναι πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά αν δεν νικήσουμε, πρέπει τουλάχιστον να σκοράρουμε. Ολοι περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί η Οσέρ είναι μια καλή και επιθετική ομάδα. Εχει καλό σύνολο, δεν ξεχωρίζω κάτι συγκεκριμένο. Κι εμείς έχουμε καλούς παίκτες και πιστεύω πως θα είμαστε ένας δύσκολος αντίπαλος. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Το σημαντικό είναι το πώς θα παίξουμε εμείς», δήλωσε, χωρίς να ενδώσει στις πιέσεις για να αποκαλύψει ποιον από τους Νικοπολίδη, Χαλκιά θα εμπιστευθεί: «H θέση του τερματοφύλακα είναι όπως όλες οι υπόλοιπες της ενδεκάδας. Οι παίκτες ξέρουν καλύτερα από τον προπονητή ποιοι πρέπει να παίζουν! Ξέρω πάντα την ενδεκάδα του επόμενου αγώνα μόλις τελειώσει ο προηγούμενος, αλλά επιτρέψτε μου να την λέω πρώτα στους παίκτες μου». Ολα δείχνουν, πάντως, ότι λόγω… ύψους, θα ξεκινήσει ο Χαλκιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή