Κοκκίνισε ο Νικοπολίδης

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για τη θέση του τερματοφύλακα. O λόγος για τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο οποίος -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- στη νέα περίοδο θα υπερασπίζεται την εστία των «ερυθρολεύκων». Οπως προ εβδομάδων αποκάλυψε η «K», η διοίκηση των Πειραιωτών είχε αλλάξει πολιτική και ύστερα από χρονιά ήταν αποφασισμένη να πάρει παίκτη απ’ τον Παναθηναϊκό. O τελευταίος ποδοσφαιριστής που έφυγε απ’ την αθηναϊκή ομάδα για να ρίξει άγκυρα στο λιμάνι ήταν ο Κρις Καλατζής, το 1992.

O διεθνής γκολκίπερ, λοιπόν, του οποίου το συμβόλαιο με τους «πράσινους» λήγει το καλοκαίρι, έχει κατ’ αρχήν συμφωνήσει με την ομάδα του Πειραιά για να συνεχίσει -και πιθανότατα να ολοκληρώσει- την καριέρα του εκεί. H τελευταία αναμένεται να του ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις, τις οποίες δεν είχε δεχθεί η διοίκηση του Παναθηναϊκού. Αναμένεται, λοιπόν, να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων με ετήσιες απολαβές ύψους 600.000 ευρώ.

Με τον Αντώνη Νικοπολίδη ανοίγει ο κύκλος των μεταγραφών στον Ολυμπιακό και θα ακολουθήσουν πολλές. Οι ιθύνοντες της ομάδας είναι αποφασισμένοι να δαπανήσουν σημαντικά ποσά προκειμένου να την ενισχύσουν σε όλες τις γραμμές. Παράλληλα, θεωρείται βέβαιο πως θα λυθεί η συνεργασία με ουκ ολίγους παίκτες, προκειμένου να ανανεωθεί το έμψυχο δυναμικό και να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας νέα ισχυρής ομάδας που θα επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και παράλληλα να διακριθεί στην Ευρώπη. Να σημειωθεί πως θα απομακρυνθεί ο Γιουράι Μπούτσεκ, ενώ αβέβαιο είναι και το μέλλον του Φάνη Κατεργιαννάκη, για τον οποίο έχουν ενδιαφερθεί ομάδες της Κεντρικής Ευρώπης.

Την ίδια ώρα, εξελίξεις σημειώνονται στο θέμα του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, καθώς ο Ρεϊνάλντ Ντενουί -που ήταν ο πρώτος στόχος των Πειραιωτών- δήλωσε πως θέλει να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (λήγει του χρόνου). O δάσκαλος του γαλλικού ποδοσφαίρου, ο Σουαντό, ο οποίος θα οργανώσει τις ακαδημίες των «ερυθρολεύκων», ήταν ο άνθρωπος που προσέγγισε τον Ντενουί για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Εχει ήδη δώσει στη διοίκηση της ομάδας του Πειραιά εναλλακτικές λύσεις (τον Λεγκέν της Λιόν, τον Χαλίλχοζιτς της Παρί Σεν Ζερμέν, τον Λακόμπ της Σοσό, τον Κομπουαρέ του Στρασβούργο και τον A. Περέν), αλλά πλέον ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

– Με δύο νίκες θέλουν να κλείσουν οι Πειραιώτες τη χρονιά. Αύριο, υποδέχονται τον Αρη στη Ριζούπολη (7 μ.μ.) δίχως τον τραυματία Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, τη θέση του οποίου θα πάρει ο Παντελής Καφές. H πιθανή ενδεκάδα: Γιάννου, Πάντος, Βενετίδης, Ανατολάκης, Βάλλας, Καρεμπέ, Στολτίδης, Γεωργάτος, Καφές, Ζιοβάνι, Καστίγιο. Πρόκειται για την ενδεκάδα του τελικού, με μία μόνο αλλαγή: αυτήν του Τζόρτζεβιτς με τον Καφέ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή