Δύο «δράκοι» στην AEK μέσω Σάντος

Δύο «δράκοι» στην AEK μέσω Σάντος

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου έβαλε δύο «δράκους» στη μηχανή της AEK. Τον 22χρονο Πορτογάλο αμυντικό, Μπρούνο Αλβες και τον 24χρονο Βραζιλιάνο μέσο Πάουλο Ασουνσάο. Οι δύο ποδοσφαιριστές θα δοθούν δανεικοί για ένα χρόνο από την Πόρτο και αποτελούν προσωπικές επιλογές του τεχνικού της ομάδας Φερνάντο Σάντος.

Οι δύο παίκτες συμμετείχαν σε φιλικά ματς με τους «δράκους» και ήρθαν στην Αθήνα με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή των πρωταθλητών Ευρώπης Λουίτζι Ντελ Νέρι. H AEK, μετά το ναυάγιο της μεταγραφής του Γκαμάρα, κινήθηκε με άκρα μυστικότητα.

Ο Ασουνσάο θεωρείται πολύ καλός ποδοσφαιριστής στην Πορτογαλία. Γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1980, έχει ύψος 1.73 μ., είναι αριστεροπόδαρος, επιθετικογενής παίκτης και ανήκει στην Πόρτο μέχρι το 2008. Στα 50 παιχνίδια που αγωνίστηκε ως δανεικός στη Νασιονάλ Μαδέιρα τα δύο τελευταία χρόνια, πέτυχε δύο γκολ.

Αντίθετα, ο Αλβες θα καθυστερήσει, αφού συμμετέχει στην αποστολή της ολυμπιακής ομάδας της Πορτογαλίας και θα έρθει στην Αθήνα για τους Αγώνες. Γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1981 και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Εχει ύψος 1.90 μ. και ζυγίζει 82 κιλά. Ανήκει στην Πόρτο, επίσης, μέχρι το 2008 και πέρυσι αγωνιζόταν ως δανεικός στη Βιτόρια Γκιμαράες.

Λίγες ώρες αργότερα από την ανακοίνωση των δύο μεταγραφών, η «Ενωση» απέκτησε (κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή) ένα νεαρό ποδοσφαιριστή από τον Γκυζιακό, τον Μανώλη Τσαγκαρογιαννάκη.

Η AEK ανακοίνωσε και τα φιλικά της. Το τελευταίο επί ελληνικού εδάφους θα διεξαχθεί την Παρασκευή (6/8) με αντίπαλο τη Μαρκό στο γήπεδο του Μαρκόπουλου (18.30). Την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 10.15 η ομάδα αναχωρεί για τη Βερόνα όπου, στο προπονητικό κέντρο Βερονέλο, θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Ιταλία η AEK θα δώσει τέσσερα φιλικά με τις Μάντοβα (11/8), Ιντερ (14/8), Αλ Σαμπάμπ (18/8) και Μπρέσια (21/8). H «Ενωση» επιστρέφει στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου.

Στις 27/8 θα αντιμετωπίσει στην Κύπρο τον Απόλλωνα Λεμεσού και στις 29/8 την Ανόρθωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή