Χαλκιά, Μελέτογλου, Εφεντάκη στην εκκίνηση

Χαλκιά, Μελέτογλου, Εφεντάκη στην εκκίνηση

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου θα θυμίζει το 6ο και τελευταίο γκραν πρι της σειράς «Γκόλντεν Λιγκ», που θα διεξαχθεί αύριο στο Βερολίνο. Στο ανακαινισμένο Ολυμπιακό Στάδιο της γερμανικής πρωτεύουσας, 60.000 θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες 220 αθλητών και αθλητριών, ανάμεσα στους οποίους θα βρίσκονται δεκάδες ολυμπιονίκες. H Φανή Χαλκιά, ο Χρήστος Μελέτογλου και η Νάντια Εφεντάκη θα δώσουν το παρών, από ελληνικής πλευράς, στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του στίβου.

Η χρυσή ολυμπιονίκης στα 400 μ. εμπ. Φανή Χαλκιά θα τρέξει αυτή τη φορά στα 400 μ. απλά. Απέναντί της θα βρει τη χρυσή ολυμπιονίκη του αγωνίσματος, Τόνικ Γουίλιαμς. H αθλήτρια από τις Μπαχάμες έχει έναν πρόσθετο λόγο για να τερματίσει πρώτη καθώς διεκδικεί το πριμ του 1.000.000 δολαρίων αφού έχει πετύχει πέντε νίκες σε ισάριθμα γκραν πρι. H Ελληνίδα φιλοδοξεί να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ (η ίδια έχει 51.68 από τον κλειστό και η Χρύσα Γκουντενούδη 51.81 στον ανοιχτό στίβο) ενώ η Γουίλιαμς έχει πετύχει την επίδοση της χρονιάς (49.15).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η κούρσα των 1.500 μ., όπου θ’ αγωνιστεί η χρυσή ολυμπιονίκης της Αθήνας στα 800 μ. και 1.500 μ., Κέλι Χολμς. «Εχω συνεχώς μαζί μου τα μετάλλια που κατέκτησα στην Αθήνα. Από τότε πέρασαν αρκετές ημέρες αλλά βρίσκονται πάντα στην τσάντα μου. Τα κοιτάζω και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι είναι δικά μου, παρόλο που πίσω γράφουν τ’ όνομά μου. Από τότε που επέστρεψα στην Αγγλία είμαι συνεχώς καλεσμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές. Βέβαια, προσπαθώ να αφιερώσω χρόνο στην προπόνησή μου και είμαι σε αρκετά καλή φυσική κατάσταση. Τώρα τρέχω επειδή μου αρέσει και όχι γιατί πρέπει», τόνισε η αθλήτρια, η οποία δεν θα πάρει μέρος και στα δύο αγωνίσματα: «Σκοπεύω να αγωνιστώ σε λίγες διοργανώσεις μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν θα τρέξω και 800 μ. και 1.500 μ. Μπορεί να είμαι σε καλή κατάσταση αλλά αν πιεστώ πολύ μπορεί να τραυματιστώ», υπογράμμισε η 34χρονη. H κούρσα των 1.500 μ. αναμένεται να είναι γρήγορη, αφού θα τρέξουν επίσης η «ασημένια» ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια Τατιάνα Τομάσοβα (Ρωσία) και η «χάλκινη» Μαρία Τσιονκάν (Ρουμανία). Δίπλα τους θα αγωνιστεί και η Νάντια Εφεντάκη: «Στόχος μου είναι μια καλή κούρσα για να κλείσω με θετικό τρόπο τη χρονιά», τόνισε η πρωταθλήτριά μας, η οποία θα προσπαθήσει να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ.

Στο… κυνήγι του 1.000.000 δολαρίων βρίσκεται και ο χρυσός ολυμπιονίκης του τριπλού, Κρίστιαν Ολσον. O Σουηδός, όπως και η Γουίλιαμς, έχει πετύχει το «πέντε στα πέντε». Ενα καλό άλμα θα κυνηγήσουν οι Μαριάν Οπρέα (Ρουμανία, 2ος στην Αθήνα), Ντανίλα Μπουρκένια (Ρωσία, 3ος στους Ολυμπιακούς) αλλά και ο «δικός μας» Χρήστος Μελέτογλου (6ος στους Ολυμπιακούς).

 Στα 100 μ. εμπ. θ’ αγωνιστούν η χρυσή ολυμπιονίκης Τζοάνα Χέιζ (ΗΠΑ), η παγκόσμια πρωταθλήτρια αλλά άτυχη στην Αθήνα Περντίτα Φελισιέν (Καναδάς), η Ολένα Κρασόφσκα (Ουκρανία, 2η στην Αθήνα) και η Μελίσα Μόρισον (ΗΠΑ, 3η). Στο Βερολίνο θ’ αγωνιστεί για τελευταία φορά στα 1.500 για δεκαθλητές ο Γερμανός, 2ος στην Ατλάντα, Φρανκ Μπούσεμαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή