Νέο κεφάλαιο για την Αθήνα αυτοί οι Αγώνες

Νέο κεφάλαιο για την Αθήνα αυτοί οι Αγώνες

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O δήμος Αθηναίων συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων με πολλαπλές δραστηριότητες, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι:

Η κατάλληλη διαμόρφωση των πεζοδρομίων με ράμπες για τους κινητικά αναπήρους και διαδρόμους τυφλών για τους τυφλούς. H προσπάθεια προσβάσιμης επιλογής στους χώρους εστιάσεως. H διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σε διάφορα σημεία του δήμου Αθηναίων. H προσπάθεια διατήρησης καθαρής της πόλης. H εθελοντική προσφορά εργασίας προς διευκόλυνση των επισκεπτών της Αθήνας μέσω των εθελοντικού προγράμματος του δήμου Αθηναίων. H Οργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων που συνοψίζονται σε συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολή ντοκιμαντέρ. H δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου με αριθμό «195», που είναι η γραμμή βοηθείας των πολιτών, όπου με το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» προσφέρονται υπηρεσίες κατ’ οίκον, ιατρική, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη και διευκόλυνση για τη μεταφορά των αναπήρων σε ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία. H δημιουργία ειδικού γραφείου ειδικού αθλητισμού στον Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης με αποκλειστικό σκοπό τη συνεργασία με τους αρμοδίους φορείς για την ενίσχυση της προετοιμασίας των αναπήρων αθλητών για τους παράλληλους Ολυμπιακούς (Παραολυμπιακούς) Αγώνες. Το γραφείο αυτό αποτελεί το πρώτο του είδους του, όπου ταυτοποιούνται οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και στοχεύει στη διευκόλυνση της ένταξής τους στην κοινωνία, προωθώντας την ενεργό συμμετοχή τους στον αθλητισμό.

Ο στόχος των Παραολυμπιακών Αγώνων είναι η κοινωνική συνοχή μεταξύ των ανθρώπων, μεταξύ των συνανθρώπων μας, όπως αυτό γίνεται με τους Ολυμπιακούς, για την κοινωνική συνοχή μεταξύ των λαών.

Ο δήμος Αθηναίων, εκτός όσων ήδη ανέφερα, έκανε προσπάθεια για την εξεύρεση ειδικών αμαξιδίων μπάσκετ, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, με την καταλυτική συμπαράσταση της καναδικής πρεσβείας, η οποία εξασφάλισε χορηγούς για την αγορά 16 αμαξιδίων, τους οποίους χορηγούς (EllisDon, καναδική πρεσβεία, MedinEPE, MHXANIKH A.E., SCF International Consulting Group) οφείλουμε για μία ακόμα φορά να ευχαριστήσουμε δημόσια.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες σηματοδοτούν ένα καινούργιο κεφάλαιο για τον δήμο Αθηναίων απέναντι στα άτομα με αναπηρία για ενέργειες από εδώ και πέρα και για τον δήμο θεωρείται ότι δεν ήταν απλώς μια πρόκληση για τη διεξαγωγή των Αγώνων στην Αθήνα. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, για να πούμε ότι η Αθήνα είναι ανθρώπινη και φιλική για τα άτομα με αναπηρία, έχει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά. Το ευχάριστο είναι ότι η δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη έχει όρεξη για να ολοκληρώσει το έργο της και εμείς, που είμαστε δίπλα της, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε αυτό.

Θα ήθελα να καλέσω όλους τους πολίτες της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, ακόμη και σήμερα να σπεύσουν για την αγορά των εισιτηρίων και να γεμίσουν τις κερκίδες των γηπέδων, αφού τα αθλήματα των Παραολυμπιακών Αγώνων θα προσφέρουν μοναδικό θέαμα και θα συναρπάσουν τους θεατές με τις υψηλές επιδόσεις των αθλητών, τους οποίους όλοι μας θα πρέπει να χειροκροτήσουμε και να ενθαρρύνουμε από κοντά. Θα εμπλουτίσουμε και τις εμπειρίες μας με πρωτόγνωρα συναισθήματα.

(1) H δρ Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα είναι επίκουρος καθηγήτρια, δημοτική σύμβουλος Αθηναίων, υπεύθυνη των Ατόμων με Αναπηρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή