Περίοδος χάριτος τέλος στο ντόπινγκ

Περίοδος χάριτος τέλος στο ντόπινγκ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρότερες τιμωρίες για τους αθλητές και τις αθλήτριες που αποφεύγουν τους ελέγχους θα εισηγηθεί ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου (IAAF) Λαμίν Ντιάκ. Ετσι, εφόσον εγκριθούν οι προτάσεις του κ. Ντιάκ, οι αθλητές που δεν δίνουν το «παρών» σε έλεγχο ντόπινγκ για δεύτερη φορά, θα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο διετούς τιμωρίας. Μέχρι τώρα, οι «παραβάτες» μπορούσαν να αποφύγουν δύο φορές τον έλεγχο, καθώς η τιμωρία ίσχυε μετά την τρίτη παράβαση. Οι νέοι κανονισμοί θα συζητηθούν και, όπως όλα δείχνουν, θα επικυρωθούν, στο συνέδριο της IAAF τον Αύγουστο του 2005, στο Ελσίνκι. H διεθνής ομοσπονδία το 2003, όπως ανακοίνωσε ο Λαμίν Ντιάκ, διενήργησε 3.000 ελέγχους αντιντόπινγκ και «συνέλαβε» 83 άτομα να έχουν χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους. O πρόεδρος της IAAF βρίσκεται στη Σιγκαπούρη εν όψει του πρώτου ασιατικού πρωταθλήματος και, κατά τη συνέντευξη που έδωσε, αναφέρθηκε στην υπόθεση των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, τονίζοντας ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες.

Η ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στην Ασία έχει εντυπωσιάσει τον Λαμίν Ντιάκ. Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα του Κινέζου Λιου Ξιανγκ, ο οποίος πήρε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα 110μ. εμπόδια με ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ και υπογράμμισε: «Θα είναι πολύ δύσκολο για τους αθλητές άλλων χωρών να κερδίσουν τους Ασιάτες αντιπάλους τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο».

– Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου αναμένεται να εκδικαστεί η έφεση που έχει καταθέσει ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ των 100 μ. Τιμ Μοντγκόμερι στο δικαστήριο του αθλητισμού, κατά της απόφασης της Παγκόσμιας Επιτροπής Αντιντόπινγκ, σύμφωνα με την οποία, ο αθλητής έχει παραβιάσει τους κανονισμούς αντιντόπινγκ. O πρωταθλητής έχει λάβει μια επιστολή από την αμερικανική ένωση κατά του ντόπινγκ και κατηγορείται ότι είχε άμεση σχέση με την εταιρεία BALCO, η οποία προμήθευε αθλητές με την απαγορευμένη ουσία τετραϋδρογεστρινόνη. O δικηγόρος του Μοντγκόμερι χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της αμερικανικής επιτροπής αντιντόπινγκ «ανεπίτρεπτη», καθώς ο πελάτης δεν βρέθηκε σε κανένα έλεγχο να έχει κάνει χρήση ουσιών που βελτιώνουν τις επιδόσεις. H Κρίστι Γκέινς, χρυσή ολυμπιονίκης στα 4X100 μ., που εμπλέκεται σε παρόμοια υπόθεση, κατέθεσε και αυτή έφεση στο δικαστήριο της Λωζάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή