ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανάληψη της ιστορίας

ΓΙΑ ΑΛΛΗ μία φορά αποδεικνύεται πως στις ελληνικές ομάδες, κουμάντο κάνουν οι οργανωμένοι οπαδοί και όχι η διοίκηση. Κι αυτό γιατί, σχεδόν σε όλες τα αφεντικά αισθάνονται δέσμιοι σ’ αυτούς. O λόγος απλός. Επειδή δεν έχουν την οικονομική ανεξαρτησία και εξαρτώνται από την κρατική βοήθεια, φοβούνται πως αν αντιπαρατεθούν μαζί τους, αυτοί θα απέχουν από τους αγώνες, θα επηρεάσουν την μεγάλη μάζα και θα επέλθει… καταστροφή.

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ του ΠΑΟΚ γνώριζαν κατά βάθος πως η διοίκηση του κ. Γούμενου, το καλοκαίρι δεν είχε άλλη επιλογή. H βοήθεια από την Πολιτεία είχε δοθεί και με το παραπάνω. Χρήματα για μεταγραφές δεν υπήρχαν. Επομένως έπρεπε να απλώσει τα… πόδια της, όσο ήταν το πάπλωμά της. Το εξήγησε στους οπαδούς, βάζοντας μπροστά τον Αγγελο Αναστασιάδη. Αυτός ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να τους πείσει. Και το είχε κατορθώσει.

ΤΩΡΑ που ήρθαν οι αποτυχίες στην Ευρώπη και η ήττα από τον Πανιώνιο, η διοίκηση της ΠΑΕ βρήκε την εύκολη λύση. Απέλυσε τον προπονητή και προσέλαβε άλλον. Και μην ισχυριστεί κάποιος πως υπήρξε παραίτηση του Αναστασιάδη. Ετοιμο τον είχε τον Αυστριακό ο κ. Γούμενος.

ΔΙΟΤΙ με την αλλαγή αυτή προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Να ρίξει στάχτη στα μάτια των οπαδών, θυσιάζοντας τον Ελληνα προπονητή, που τόλμησε να πει την αλήθεια. Ρισκάροντας να μην κάνει μεταγραφές, επειδή ήξερε, πως μπορούσε μ’ αυτές να παρουσιάσει ένα καλύτερο σύνολο, αλλά θα οδηγούσε την ΠΑΕ σε πλήρη χρεοκοπία. Κι αυτό του το ρίσκο το πλήρωσε, μένοντας τώρα χωρίς δουλειά.

ΤΟ MONO λάθος του Αγγελου Αναστασιάδη, ήταν ότι «τόλμησε», πριν από μερικές ημέρες, να πει δημόσια το πόσα λεφτά έχει πάρει ο ίδιος όσο είναι στον ΠΑΟΚ. Ηταν ένα «χαστούκι» στο αφεντικό, που κατάλαβε πως ο προπονητής είναι αυτός που «κρατάει» τους οπαδούς και όχι ο ίδιος. H ματαιοδοξία κάθε παράγοντα, που νομίζει ότι η «καρέκλα» τον καθιστά και πανίσχυρο.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ στον ΠΑΟΚ θα παραμείνει. H απομάκρυνση του Αναστασιάδη θα δώσει μία… παράταση ζωής στη διοίκηση. Οσο όμως δεν βρίσκονται σε όλη την Θεσσαλονίκη, άνθρωποι που θα βάλουν πραγματικά το χέρι στην τσέπη για να αναλάβουν την ΠΑΕ, σε λίγους μήνες ο οργή των οπαδών του ΠΑΟΚ κατά του κ. Γούμενου, θα ξεπεράσει αυτήν που υπήρχε κατά του κ. Μπατατούδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή