H υφήλιος ευχαρίστησε την Ελλάδα

H υφήλιος ευχαρίστησε την Ελλάδα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λιτή αλλά υποβλητική ήταν η τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Τα, βγαλμένα από την καρδιά, λόγια του προέδρου της ΔΠΕ, Φιλ Κρέιβεν, που μας γέμισαν υπερηφάνεια, τα χαρούμενα πρόσωπα των αθλητών, οι οποίοι αυτές τις ημέρες αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις και το εντυπωσιακό πρόγραμμα των Κινέζων καλλιτεχνών ευχαρίστησαν και συγκίνησαν τους χιλιάδες φίλαθλους, που βρέθηκαν χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρά τη ματαίωση του καλλιτεχνικού προγράμματος λόγω του προχθεσινού τραγικού δυστυχήματος. «Ευχαριστώ όλους τους Αθηναίους και τους Ελληνες. Το πάθος, η φιλία και η φιλοξενία σας θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν και έπειτα από σήμερα. Στη διάρκεια αυτών των 11 ημερών, η Ελλάδα έδειξε ότι η πλούσια κληρονομιά της πηγαίνει «χέρι με χέρι» με μια δυναμική και σύγχρονη κοινωνία. Ελλάδα, κατέδειξες στον κόσμο πώς ο αθλητισμός και η ζωή μπορούν να συνυπάρξουν με φιλική και ειρηνική αρμονία», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Φιλ Κρέιβεν.

Μετά την είσοδο των σημαιών, υπό τους ήχους της μουσικής του Χατζιδάκι και άλλων Ελλήνων συνθετών, μπήκαν στο στάδιο οι αθλητές, οι οποίοι για πρώτη φορά δεν εισήλθαν κατά εθνικότητα, αλλά ενωμένοι, στο πνεύμα των Παραολυμπιακών Αγώνων. Οι θεατές χειροκρότησαν τους Κινέζους, Κουβανούς και φυσικά την αποστολή της Κύπρου. Οι Κύπριοι κρατούσαν πανό που έγραφε: «Είμαστε υπερήφανοι για σένα Ελλάδα».

Κατά την τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση του νέου σήματος της ΔΠΕ, που συμβολίζει το «πνεύμα σε κίνηση». H δήμαρχος της Αθήνας, Ντόρα Μπακογιάννη, παρέδωσε τη σημαία στον κ. Κρέιβεν για να τη δώσει ο τελευταίος στον αντιδήμαρχο του Πεκίνου, Λιου Ζινγκ Μιν. H παραολυμπιακή φλόγα έσβησε αλλά οι 3.696 αθλητές και αθλήτριες δεν ήθελαν να φύγουν από το στάδιο. Στις εξέδρες, χιλιάδες φίλαθλοι τους χειροκροτούσαν ασταμάτητα, στη γιορτή που τελείωνε, και είχαν σαν παρακαταθήκη για το μέλλον τις τελευταίες λέξεις του προέδρου της ΔΠΕ: «Εις το επανιδείν»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή