Τι γραφει ο ξενος τυπος

5' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΙRRΟR«Τρίο πίεσης»

Το μόνο επιτυχημένο εξαγώγιμο είδος της αγγλικής Πρέμιερσιπ, ο Ιαν Χαρτ, εκτιμά ότι η «ασφυκτική» πίεση επηρεάζει την απόδοση του αγγλικού τρίο της Ρεάλ: Ντέιβιντ Μπέκαμ, Μάικλ Οουεν και Τζόναθαν Γούντγκεϊτ. O πρώην παίκτης της Λιντς, Χαρτ, ο οποίος διαπρέπει στη νεοφώτιστη Λεβάντε της Πριμέρα Λίγκα στην Ισπανία, ομολογεί ότι έχει σοκαριστεί από τις προσδοκίες που συνόδευσαν τις αγγλικές μεταγραφές στη Ρεάλ. O αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, Ντέιβιντ Μπέκαμ, και ο Οουεν, που περνάει κακή περίοδο, έχουν δεχθεί τα ομαδικά πυρά του ισπανικού Τύπου, ενώ ο συνήθως τραυματίας Γούντγκεϊτ δεν βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα σε κανένα παιχνίδι μέχρι στιγμής, μετά τη θερινή μεταγραφή του από τη Μάντσεστερ για το ποσόν των 19,5 εκατομμυρίων ευρώ. H πορεία του Χαρτ υπήρξε εντελώς διαφορετική, καθώς έχει ήδη σκοράρει με το δικό του μοναδικό ψηλοκρεμαστό τρόπο και απολαμβάνει τη σταδιοδρομία του στον μεσογειακό ήλιο. O διεθνής Ιρλανδός Χαρτ είπε: «Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για τον Μπέκαμ και την παρέα του, καθώς οι προσδοκίες των οπαδών και του συλλόγου είναι τεράστιες. H ομάδα διαθέτει τόσο ταλέντο, που μπορεί εύκολα να έχει σερί δέκα νικών. H μεταγραφή σε ξένη ομάδα είναι, όμως, μεγάλη εμπειρία για κάθε παίκτη. Διευρύνει τους ορίζοντές σου, ενώ το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι πιο τεχνικό απ’ ό,τι στην Αγγλία. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός γιατί όλοι οι παίκτες πέφτουν με το παραμικρό άγγιγμα. Είναι πολύ δύσκολο να αποφεύγεις τις κάρτες», είπε ο Χαρτ, ο οποίος μοιάζει να απολαμβάνει τη ζωή του στην Ισπανία, αφού έφυγε από τη Λιντς, όπου πέρασε 12 χρόνια της καριέρας του.

ΤΗΕ SUΝ

Ψάχνουν σωτηρία

Ο Νάιτζελ Μάντσελ συσπειρώνει όμιλο επενδυτών με στόχο τη σωτηρία του βρετανικού γκραν πρι. Οι εύποροι επιχειρηματίες που θα μετέχουν στην ομάδα, μαζί με πολλούς φίλους της Φόρμουλα 1, πιστεύουν ότι το πακέτο σωτηρίας τους θα μεταπείσει το αφεντικό της Φόρμουλα, Μπέρνι Εκλεστον, από την απόφασή του να καταργήσει τον αγώνα του Σίλβερστοουν. O 51χρονος πρώην οδηγός Μάντσελ έχει, ωστόσο, δώσει όρκο σιωπής σχετικά με τις λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας του, έως ότου η νομική του ομάδα ολοκληρώσει έλεγχο για την ύπαρξη πιθανών εκκρεμοτήτων. O Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 1992 δεν μπόρεσε, όμως, να κρύψει τον ενθουσιασμό του την ώρα που επιβεβαίωνε ότι εμπλέκεται άμεσα στην «Εκστρατεία: Σώστε το Σίλβερστοουν». O Μάντσελ είπε: «Αναμένεται σημαντική ανακοίνωση πάνω στο επίμαχο ζήτημα, ενώ το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είμαι πολύ υπερήφανος που συμμετέχω στην προσπάθεια. H σωτηρία του Σίλβερστοουν θα αποτελέσει επίσης σημαντικό βήμα προς τα εμπρός και θα σημάνει τη συνέχιση των γκραν πρι στη χώρα μας, τη γενέτειρα του αγωνίσματος». H βρετανική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί, όμως, ότι δεν θα αξιοποιήσει ούτε μία πένα φορολογικών εσόδων για να περισώσει από τη χρεοκοπία τους σημερινούς ιδιοκτήτες του Σίλβερστοουν, το Βρετανικό Κλαμπ Αυτοκινήτου, που έχει συγκεντρώσει δυσβάστακτα χρέη.

DΕR SΡΙΕGΕL

Νέοι τρόποι

Ως προπονητής ο Λούις Αραγόνες είναι διάσημος για τις ανορθόδοξες μεθόδους. Τώρα ο Ισπανός βρέθηκε εκ νέου στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, επειδή επιχείρησε να κινητοποιήσει τον επιθετικό Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, με αμφιλεγόμενους χαρακτηρισμούς. Ενα εξωτερικό μικρόφωνο κατέγραψε τα υβριστικά σχόλια εις βάρος του παίκτη της Αρσεναλ, Τιερί Ανρί. «Είσαι καλύτερος από αυτά τα μαύρα σκ…», ήταν τα λόγια του Αραγόνες, τα οποία απαθανάτισε η τηλεοπτική κάμερα στη διάρκεια της προπόνησης της ομάδας εν όψει του κρίσιμου ματς εναντίον του Βελγίου αύριο. Για να υπογραμμίσει μάλιστα τις δηλώσεις του, ο Αραγόνες έτριψε το κούτελό του με αυτό του Ρέγες. Πολλοί δημοσιογράφοι υπήρξαν μάρτυρες και άλλων ρατσιστικών χαρακτηρισμών, όπως «σκυλάραπας» και «γιος πόρνης». Στη Βρετανία, οι συγκεκριμένες δηλώσεις προκάλεσαν εκνευρισμό. «Τα σχόλιά του κινούνται στις παρυφές του ρατσισμού και της πρόκλησης σε φυλετικό μίσος», κατήγγειλε ο Μπόμπι Μπαρνς, επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Ποδόσφαιρο εναντίον ρατσισμού». Παράλληλα η Suπροέβλεψε ότι οι επίμαχες δηλώσεις θα μπορούσαν να του στοιχίσουν τη θέση του και υπενθύμισε την υπόθεση του Ρον Ατκινσον, του πρώην προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος έχασε τη θέση του ως τηλεοπτικός σχολιαστής και αρθρογράφος εξαιτίας παρόμοιων υβριστικών αναφορών στον Μαρσέλ Ντεσαγί.

LΙΒΕRΑΤΙΟΝ

Μόνο ένας

«Μόνο ένας από τους δεκαεννιά χρυσούς ολυμπιονίκες από το Ιλ ντε Φρανς είναι γραμμένος σε ομάδα του Παρισιού, κι αυτός είναι ο Μπρις Γκουγιάρ. «Ενας μόνο πρωταθλητής για μια πόλη, η οποία διεκδικεί την υποψηφιότητα διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, είναι πολύ λίγο», παρατηρεί ο πρόεδρος του τμήματος ξιφασκίας του Παρί Ουνιβερσιτέ Κλαμπ (PUC), Μαρκ Ντισέν. Την Τετάρτη το βράδυ, η PUC γιόρταζε στο στάδιο Σαρλετί την κατάκτηση των οκτώ ολυμπιακών της μεταλλίων, επτά από τα οποία προέρχονται από τους Παραολυμπιακούς. Με επικεφαλής τον χρυσό ολυμπιονίκη στην ξιφασκία Μπρις Γκουγιάρ, η ομάδα του PUC ήταν στις δόξες της. H κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου συντέλεσε στην τεράστια αύξηση της δημοτικότητάς της και στην εισροή νέων μελών. Το τμήμα ξιφασκίας διαθέτει μία μονάχα αίθουσα, την οποία μοιράζεται με τρεις άλλες ομάδες του Παρισιού. «Οταν απευθυνόμαστε για επιδότηση στον δήμο του Παρισιού, μας απαντούν ότι θα πρέπει να διεκδικήσουμε μεγαλύτερο μερίδιο από τη συνολική επιδότηση προς το PUC. Οταν απευθυνόμαστε στο δημαρχείο του 14ου διαμερίσματος, όπου και βρίσκεται η αίθουσα ξιφασκίας, μας παραπέμπουν σε εκείνη του 13ου, στην οποία υπάγεται η κεντρική έδρα του PUC», δήλωσε ο Μαρκ Ντισέν, ο οποίος αναζητά απελπισμένα σπόνσορες.

LΕ FΙGΑRΟ

Πατάει γκάζι

Εχοντας εμπλακεί μαζί με την BAR-Honda στο κυνήγι της δεύτερης θέσης των κατασκευαστών, η Renault είναι αναγκασμένη να διακριθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ιαπωνία. Στο γήπεδο όμως της Honda η αποστολή αυτή προδιαγράφεται ιδιαίτερα δύσκολη. H ομάδα της Renault σίγουρα ονειρευόταν ένα καλύτερο τέλος για την αγωνιστική σεζόν. Οντας τρίτη στη γενική κατάταξη και απέχοντας εννέα βαθμούς από την BAR-Honda, είναι υποχρεωμένη να κατορθώσει τον άθλο στα ιαπωνικά χώματα. Αν όμως λάβει κανείς υπόψη του τις τελευταίες κατά μέσον όρο επιδόσεις της R24, σε σχέση με τη μονοθέσια απαστράπτουσα Honda, ο στόχος μοιάζει σχεδόν ακατόρθωτος. H ομάδα BAR-Honda θα διεκδικήσει τον τίτλο με αφορμή τον αγώνα της Ιαπωνίας. Το γεγονός ότι το σιρκουί ανήκει στον ιδιοκτήτη της Honda, σε συνδυασμό με τα πρόσφατα εξαιρετικά αποτελέσματα της ομάδας, δίνει ένα σαφές πλεονέκτημα και λόγους αισιοδοξίας στην BAR-Honda. «Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε μεγάλες επιδόσεις Την περασμένη χρονιά είχαμε τερματίσει τέταρτοι και έκτοι», δήλωσε ο Γένσον Μπάτον. Το κλίμα στην ομάδα είναι ιδιαίτερα θετικό, απόδειξη η παράταση της παραμονής του Σάτo ως δεύτερου πιλότου για την επόμενη χρονιά. O Ιάπωνας διανύει μια δυναμική χρονιά, ευρισκόμενος στην όγδοη θέση με 26 βαθμούς, πράγμα που κανείς απ’ ό,τι φαίνεται δεν περίμενε. Οι οπαδοί του στην πατρίδα του τον περιμένουν με αγωνία. «Μετά το καλό αποτέλεσμα της ομάδας στη Σαγκάη, περιμένω με ανυπομονησία την επιστροφή στην Ιαπωνία για να ανεβώ στο βάθρο», τονίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή