Και δεύτερο… Ευρωπαϊκό

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο,τι δεν καταφέραμε μαζί με τους Τούρκους, φιλοδοξούμε να το πετύχουμε μόνοι μας, δηλαδή να αναλάβουμε τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012. Αποφασίστηκε απ’ την Πολιτεία και την ΕΠΟ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Βασίλη Γκαγκάτση. «Μπορείτε να μιλάτε για τη θετική μας πρόθεση και θα φροντίσουν όλες οι πλευρές, η κυβέρνηση και η ΕΠΟ, να οριστικοποιήσουν τη διεκδίκησή μας. Με τον πρόεδρο της κυβέρνησης δεν έχει συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. Εχει εκφρασθεί όμως μια γενικότερη επιθυμία να διεκδικούμε διοργανώσεις. Προσωπικά έχω εκφράσει τη θετική μου θέση, το ίδιο και η ΕΠΟ και θα συζητηθεί και ενδοκυβερνητικά. Στόχος αποτελεί να το κερδίσουμε και όχι να το διεκδικήσουμε», υποστήριξε χθες ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός μιλώντας στον «Supersport FM». Και πρόσθεσε: «Χρειάζονται οκτώ καλά γήπεδα. Εχουμε δύο έτοιμα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και τρία περιφερειακά. Χρειάζεται ένα ακόμη. Δεν μιλάμε για την ίδια πορεία οικονομικής προσέγγισης με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εχουμε το μεγάλο μέρος των υποδομών, που θα χρειαστούν απλώς κάποιες διορθώσεις».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής σταδίων της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης υποστήριξε: «Το γεγονός πως κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά και η επιτυχής διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αποτελούν ατού. Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων για τις ομοσπονδίες και είναι λογικό πολλές μεγάλες δυνάμεις να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη διοργάνωση του 2012, από τη στιγμή μάλιστα που είναι άγνωστο πότε το Παγκόσμιο Κύπελλο θα επιστρέψει στην Ευρώπη μετά το 2006 στη Γερμανία. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε καμία τύχη. Εχουμε πιθανότητες, αρκεί να έχουμε έναν όσο το δυνατό πιο πλήρη και ανταγωνιστικό φάκελο. Αλλωστε, η Πορτογαλία απέδειξε πως μπορεί μια medium size χώρα να αναλάβει μια τέτοια διοργάνωση».

Σε ό,τι αφορά στις προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την ανάληψη της διοργάνωσης, ο κ. Θεοδωρίδης είπε: «Για να αναλάβεις μια τέτοια διοργάνωση, χρειάζονται το λιγότερο οκτώ γήπεδα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει δύο γήπεδα στην Αθήνα, το OAKA και το Καραϊσκάκη, καθώς επίσης και τέσσερα περιφερειακά (Παγκρήτιο, Πανθεσσαλικό, Καυταντζόγλειο και Παμπελοποννησιακό), επομένως χρειαζόμαστε ακόμη δύο. Ενα γήπεδο που θα πλησίαζε τις 50.000 θέσεις θα ήταν ιδανικό για έναν ανταγωνιστικό φάκελο».

Να σημειωθεί πως ο κ. Ορφανός γνωστοποίησε ότι η Ομοσπονδία θα πάρει 5 εκατομμύρια ευρώ για το 2004, από τα 7 εκατομμύρια που ζήτησε από την Πολιτεία. Πρόσθεσε δε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βελτιώσει όσο το δυνατόν περισσότερα γήπεδα, τόσο στην A΄, όσο και στη B΄ Εθνική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή