Το πιο κρίσιμο εικοσαήμερο

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Και σίγουρα οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν θα ήθελαν να γίνουν πάλι μάρτυρες μιας ιστορίας που μπορεί να τους πικράνει πολύ, καθώς θεωρείται… μαθηματικά βέβαιο πως θα δημιουργήσει τριγμούς στο «ερυθρόλευκο» οικοδόμημα. Βλέπετε, κόστισε πολύ ο τρόπος που έφυγε ο Γιάννης Ιωαννίδης στη δεύτερη θητεία του στον Πειραιά. Αν επαναληφθεί αυτό και στην περίπτωση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, τότε μπορεί να ακολουθήσουν εντονότατοι μετασεισμοί, που δεν θα έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα από το μέγεθος του κύριου σεισμού.

Αντιρρήσεις

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Κάποιοι δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι την επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό. Είναι εκείνοι οι οποίοι έλεγαν τα χειρότερα για τον πιο πετυχημένο προπονητή που έχει εργαστεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Είναι εκείνοι οι οποίοι τον κατηγορούσαν πως δεν μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε πετυχημένα ευρωπαϊκά μονοπάτια. Ξεχνούσαν με… προκλητικό τρόπο πως επί των ημερών του Μπάγεβιτς, ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη ευρωπαϊκή του πορεία, φτάνοντας στον προημιτελικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 1998-99. Ηταν η χρονιά του τελευταίου «ερυθρόλευκου» νταμπλ. Δίχως να υπάρχουν στην ομάδα βεντέτες και μεγάλοι σταρ.

Οι… τότε

Με τους… Πουρσανίδηδες και τους Πασσαλήδες, τους Γκόγκιτς και τους Ανατολάκηδες είχε «κλέψει» την παράσταση ο Ολυμπιακός.

Μετά, άρχισαν οι γκρίνιες. Θα θυμάστε ότι «ο Μπάγεβιτς δεν τα πάει καλά με τα μεγάλα ονόματα» (Ζιοβάνι, Ζάχοβιτς). Και τον Νοέμβριο του ’99 τον έδιωξαν από τον Πειραιά για να πάρει η ομάδα το Τσάμπιονς Λιγκ με τον Αλμπέρτο Μπιγκόν.

Χαμένα χρόνια

Τα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι να επιστρέψει ο Μπάγεβιτς στο λιμάνι ήταν χαμένα. Το κατάλαβαν, έστω και αργά, στη διοίκηση και αποφάσισαν να ρίξουν τον εγωισμό τους και να τον φέρουν πίσω. O Ολυμπιακός άρχισε να γίνεται πάλι ομάδα. Κι ενώ βρίσκεται στην 1η θέση του 1ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα απέχει μόλις δύο βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, άρχισε η αμφισβήτησή του.

Γκρίνια από τους οργανωμένους οπαδούς, γκρίνια από εφημερίδες, με αφορμή τις περίφημες δηλώσεις -βόμβα στα θεμέλια του Ολυμπιακού- του Ριβάλντο. Μάλιστα, αρχίζει πλέον να κυκλοφορεί ευρέως στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία πως τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στην Ευρώπη, θα κρίνουν κατά πολύ το μέλλον του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Πειραιά. Αλήθεια; Ωραίο κλίμα για να εργασθεί ένας προπονητής. Πόσω μάλλον ο τεχνικός του Ολυμπιακού!

Οι φίλαθλοι -όχι οι οργανωμένοι- στηρίζουν τον Ελληνοσέρβο προπονητή. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από γκάλοπ στο Ιντερνετ.

«Ουδέτερη» η διοίκηση

Ομως, η διοίκηση δεν επεμβαίνει για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Στην παρούσα φάση, είναι απαραίτητη, όσο ποτέ άλλοτε, μία ξεκάθαρη τοποθέτηση από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη προκειμένου να πορευθεί η ομάδα με πειθαρχία (η έλλειψη της οποίας κόστισε τα τελευταία χρόνια) και δίχως νέα εσωτερικά προβλήματα. Απλά πράγματα.

Β Σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές μετά το διήμερο ρεπό που τους είχε δώσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στη Φινλανδία ο Χρήστος Πατσατζόγλου θα χειρουργηθεί για τρίτη φορά στον αχίλλειο τένοντα, με την ελπίδα να ξεπεράσει επιτέλους το σοβαρό πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί σχεδόν 2 χρόνια!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή