ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

4' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αργουν οι ανακοινώσεις, παρότι οι τεχνοκράτες που έχουν αναλάβει τις μελέτες για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού δουλεύουν πυρετωδώς για να προτείνουν λύσεις. Τα σχέδια θα είναι έτοιμα σύντομα και μετά μια τελική κουβέντα με το ΥΠΕΧΩΔΕ, θα παρθούν οι αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή, τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο και μόνο εικασίες μπορεί να κάνει κάποιος για το… φαβορί. Το μόνο σίγουρο στοίχημα είναι ότι μόλις γίνουν οι ανακοινώσεις και ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του νέου γηπέδου, δεν θα υφίστανται όλοι οι λόγοι που κράτησαν τον Παναθηναϊκό μακριά από το OAKA. Μέχρι να βάλουν το κλειδί στη δική τους πόρτα, οι «πράσινοι» θα δίνουν τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο, με πολύ πιθανή (αν όχι σίγουρη) τη μετακόμισή τους εκεί και για τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Επισημωσ δεν έχει δηλώσει κάτι σχετικό, αλλά στον Μαλεζάνι καθόλου δεν άρεσε η επιλογή του 3-5-2 στα παιχνίδια με τη Σεβίλλη και όπως είδε στο βίντεο, σε κάθε θεωρητικά δύσκολο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, εντός και εκτός Ελλάδος. Το πρόβλημά του δεν είναι τόσο το αν παίζει η ομάδα 3-5-2, 4-5-1 ή 4-4-2, όσο το ότι αλλάζει το σύστημα και τη φιλοσοφία της κάθε τρεις και λίγο, ανάλογα με τον αντίπαλο. O Ιταλός κόουτς δεν βιάζεται για να βρει το μοντέλο πάνω στο οποίο θα «πατήσει» για να κτίσει τον δικό του Παναθηναϊκό. Ζυγίζει τους παίκτες του και τα δεδομένα, με την προοπτική να κατασταλάξει στο σύστημα που ο ίδιος κρίνει ότι ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα. Μόλις καταλήξει, θα επιμείνει σε ένα στυλ, ένα μοντέλο, με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις ανάλογα με τις συνθήκες κάθε αγώνα ή τον αντίπαλο.

Ο Μαλεζανι, πάντως, δεν μέμφεται τον Τότη Φυλακούρη για τις επιλογές του στα δύο παιχνίδια με τη Σεβίλλη. Παρότι στο δεύτερο ήταν στον πάγκο και είχε την ευθύνη, άφησε στον συνεργάτη του να φτιάξει την ενδεκάδα και δεν την πείραξε, έστω κι αν είχε κάποιες ενστάσεις. Αυτή η νοοτροπία αρέσει στους παίκτες του. Δεν έχουν απέναντί τους έναν… ξερόλα και νιώθουν άνετα στην καθημερινή επαφή τους με τον Ιταλό προπονητή. Σ’ αυτή την καλή σχέση που χτίζεται μέρα με τη μέρα, βοηθάει πολύ και η παρουσία του Φυλακούρη. O Τότης είναι πολύ αγαπητός και στον Μαλεζάνι και στους παίκτες. Χωρίς ποτέ να ξεπερνά τα όρια, πάντα έχει τον τρόπο του να αποφορτίζει την ατμόσφαιρα και να φτιάχνει καλό, παρεΐστικο, κλίμα.

Το Μαρουσι δεν πρόκειται να κλονισθεί από τον πρόσφατο, ευρωπαϊκό αποκλεισμό του. Είναι ομάδα με επαγγελματική λειτουργία, δεν φείδεται στόχων, καθώς είναι σταθερά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και διεκδικεί την πρώτη, ενώ δεν υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής πορείας του, αφού αποκλείσθηκε από τον Μακεδονικό, εξαιτίας ενός άστοχου τρίποντου. Απλώς, το Μαρούσι δεν έχει την περσινή σταθερότητα εμφανίσεων και αποτελεσμάτων. «Πονά» στις δύο θέσεις των κοινοτικών παικτών, Σμίλιανιτς και Πόποβιτς, που έπρεπε να βρει καλύτερους αντικαταστάτες, αν του το επέτρεπε και ο προϋπολογισμός του.

Αν η AEK πάρει… κομπιουτεράκια μαζί της στο Τρεβίζο και παίξει κόντρα στην Μπενετόν για να υπερασπισθεί τη διαφορά των 8 πόντων από τη νίκη της στον πρώτο αγώνα, θα έχει χάσει, πριν παίξει με τους Ιταλούς. Σαράντα δύο πόντους έβαλαν όλους κι όλους, τα παλικάρια του Ετορε Μεσίνα στο παιχνίδι με την Εφες και θα θέλουν να ξεσπαθώσουν στην AEK. Τον νου σας, «αετοί» της ΑΕΚ…

Πρωταθλητεσ στην… κλοπή φιλοδοξούν να γίνουν κάποιοι που «εξαφανίζουν» αντικείμενα από τις τσάντες, ή ακόμα και τις ίδιες τις τσάντες, των αθλητών και των αθλητριών που προπονούνται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Μήπως η φύλαξη στο αθλητικό κέντρο πρέπει να γίνει πιο αυστηρή;

Πεντε μήνες μεσολαβούν μέχρι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Ελσίνκι και οι Αυστραλοί, ήδη, ανακοίνωσαν τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα τους εκπροσωπήσουν στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς. Αυτό θα πει οργάνωση…

Ικανοποιημενοσ από την πορεία της αποθεραπείας του εμφανίστηκε ο Χρήστος Πατσατζόγλου. O 26χρονος μέσος, παρά τ’ απανωτά χτυπήματα, έδειξε ότι έχει αρκετά αποθέματα υπομονής και βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση. H τελευταία πράξη της αποθεραπείας του παίχτηκε στη Φινλανδία, όπου έκανε μια σειρά εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται μετά τη χειρουργική επέμβαση στη φτέρνα.

Ο Ζοσε Μουρίνιο γνώρισε τον πέλεκυ της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. O τεχνικός της Τσέλσι τιμωρήθηκε με πρόστιμο για απρεπή συμπεριφορά, με αφορμή τις δηλώσεις που είχε κάνει τον περασμένο Ιανουάριο, όταν είχε αφήσει να εννοηθεί πως ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον κατάφερε να επηρεάσει τον διαιτητή του πρώτου ημιτελικού του Λιγκ Καπ. Παράλληλα η ομοσπονδία τον προειδοποίησε ότι εάν ξανακάνει τα ίδια, θα τιμωρηθεί με πολύ βαριά ποινή. Το θέμα είναι θα συνετιστεί ο ιδιόρρυθμος Πορτογάλος.

Για την ιστορια Για 26η φορά στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος θα βρεθούν αντιμέτωποι ο Ολυμπιακός και η AEK, στην έδρα των Πειραιωτών. Στις προηγούμενες 25 συναντήσεις, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 12 φορές, παραχώρησαν 7 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκαν σε έξι παιχνίδια. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το αποψινό θα είναι το δεύτερο ντέρμπι των δύο ομάδων που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Στις 15/11/1999, Ολυμπιακός και AEK έπαιξαν κεκλεισμένων των θυρών στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τότε, σε ένα επεισοδιακό ματς, που στοίχισε την τιμωρία του Μιχάλη Κασάπη με την ποινή των 23 αγωνιστικών και την αποχώρησή του μαζί με τον Ντέμη Νικολαΐδη και τον Ηλία Ατματζίδη από την εθνική ομάδα, οι Πειραιώτες είχαν νικήσει 2-0.

Προσ τη διοργανωτρια του πρωταθλήματος Αρχή: Καλά, αν δεν βγάλετε άκρη με τις διαπιστεύσεις του ντέρμπι Ολυμπιακού – AEK, δεν πειράζει. Βρείτε λύση από Δευτέρα. Σοβαρά τώρα, το πρόβλημα είμαστε εμείς οι δημοσιογράφοι και ο τρόπος που θα μπούμε στο «Καραϊσκάκη» για να κάνουμε απόψε τη δουλειά μας; Γιατί δεν ρωτάτε την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του Ολυμπιακού, Ολγα Νικολαΐδη, για το πώς οργανώνει τα δημοσιογραφικά θεωρεία για ένα ντέρμπι;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή