Καθε Μερα Κυριακη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ευρωπαϊκή περιπέτεια των ομάδων μας τελείωσε ουσιαστικά την Πέμπτη, με την ήττα του Ολυμπιακού (τελευταίος εκπρόσωπος, από τις έξι που ξεκίνησαν τον Αύγουστο) από τη Νιούκαστλ, με 3-1, στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης». H αυλαία θα πέσει την Τετάρτη στην Αγγλία, στον τυπικού χαρακτήρα πλέον αγώνα, αφού… θαύματα στο ποδόσφαιρο μπορεί να συμβαίνουν, αλλά όχι τέτοιου μεγέθους. Δηλαδή να μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να νικήσουν με 3-0 τους «ανθρακωρύχους» μέσα στο σπίτι τους. Εξάλλου το «θαύμα» για το ποδόσφαιρό μας έγινε το καλοκαίρι του 2004 στην Πορτογαλία.

Επομένως, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, για πολλοστή φορά δεν θα δούμε ελληνική συμμετοχή στην προημιτελική φάση, όχι του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και του κυπέλλου UEFA. Γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα των ομάδων μας, σε σχέση με τους… εταίρους μας στη Γηραιά Ηπειρο.

Και δυστυχώς, όσο αισιόδοξα να θελήσει κάποιος να δει το μέλλον, δεν διαφαίνεται κάτι που θα μπορέσει ν’ αλλάξει αυτούς τους συσχετισμούς. Δηλαδή, ότι θα μπορέσουμε κάποτε να φτάσουμε, μια ελληνική ομάδα, όχι να κατακτήσουμε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, αλλά να δούμε μία ή δύο να παίζουν την… άνοιξη, επί μονίμου βάσεως, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σίγουρα το πρώτο εμπόδιο είναι το… οικονομικό. Είναι γεγονός πως οι ομάδες μας δεν μπορούν να ανταγωνιστούν σε προϋπολογισμούς, όχι τις κορυφαίες των άλλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αλλά κι αυτές ακόμα τις… μικρομεσαίες. Οπως ακριβώς είναι η Νιούκαστλ, η Σεβίλλη, από τις οποίες αποκλείστηκαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, αντίστοιχα. Αλλά κι αυτές από τις οποίες γνώρισαν τις ήττες οι Πανιώνιος, AEK, ΠΑΟΚ, Αιγάλεω.

Οταν θεωρείται… επιτυχημένη από πολλούς η εφετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, επειδή μάζεψε δέκα βαθμούς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά… αποκλείστηκε. Οταν πανηγυρίστηκε η νίκη – πρόκριση επί της Σοσό, στη φάση των «16» του κυπέλλου UEFA, σαν να το είχε… κατακτήσει, τότε οριοθετείται από μόνο του το επίπεδο των ομάδων μας.

Απλώς θυμηθείτε τους αγώνες που παρακολουθήσατε αυτήν την εβδομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και κάντε τη σύγκριση, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το αποψινό ντέρμπι Ολυμπιακού – AEK. Το συμπέρασμα που θα βγάλετε, θα είναι η εικόνα του ποδοσφαίρου μας…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή