O Βραζιλιάνος Αντριάνο «ξύπνησε» την παλιά καλή Ιντερ

O Βραζιλιάνος Αντριάνο «ξύπνησε» την παλιά καλή Ιντερ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Αντριάνο επέστρεψε στα γκολ τη στιγμή ακριβώς που τον χρειαζόταν η Ιντερ και με το 3-1 επί της Πόρτο στον επαναληπτικό της φάσης των «16», η ιταλική ομάδα έβαλε το… όνομά της στη μεθαυριανή κλήρωση. Ετσι, μέσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης βρίσκονται τρεις ιταλικές (καμία ισπανική για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ), οι ίδιες τρεις που δύο χρόνια πριν είχαν καταφέρει να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά, για να φτάσουμε τελικά στον εμφύλιο τελικό της Μίλαν με τη Γιουβέντους.

«Θριαμβευτική επιστροφή» και «Μοντέλο προς μίμηση» έγραφαν χθες μεταξύ άλλων οι ιταλικές εφημερίδες, που θα ήθελαν να δουν και πάλι τις ομάδες τους πρωταγωνίστριες. Κι αν οι υπόλοιπες πέντε εύχονται δίχως να το βγάζουν προς τα έξω να κληρωθούν δύο ιταλικές ομάδες μεταξύ τους στα προημιτελικά, το ίδιο ακριβώς θέλει και ο προπονητής της Μίλαν, αρκεί αυτό να μην αφορά τη δική του ομάδα.

«Νομίζω ότι η Ιντερ και η Γιουβέντους είναι για μας οι πιο επικίνδυνες αντίπαλοι. Θα ήθελα λοιπόν να φύγει η μία από τη μέση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κάρλο Αντσελότι.

«Μόνο το όνομα»

Από την άλλη πλευρά, η Πόρτο έγινε η πρωταθλήτρια Ευρώπης που την επόμενη χρονιά αποχαιρέτησε τη διοργάνωση νωρίτερα απ’ όλες τις προκατόχους της. Αν μάλιστα κάποιος επιμένει να επιχειρεί σύγκριση μεταξύ της φετινής και της περυσινής ομάδας, πήρε την απάντησή του από τον ίδιο τον προπονητή των «δράκων», Ζοσέ Κοουσέιρο: «Μόνο το όνομα είναι το ίδιο. Το παιχνίδι το κέρδισε η ομάδα που έκανε τα λιγότερα λάθη. Δυστυχώς, εμείς δεν κάναμε λάθη μόνο στην άμυνα, αλλά σε όλες τις γραμμές μας. H Ιντερ παρουσίασε ωριμότητα και παρέμεινε ψύχραιμη όταν βάλαμε γκολ».

Στο στρατόπεδο της Ιντερ, από τη στιγμή που ο τίτλος του πρωταθλήματος έχει «πετάξει», το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο πρώτος στόχος. «Το μοναδικό μας λάθος έγινε στη φάση του γκολ της Πόρτο. Πέρα απ’ αυτό, νομίζω αμυνθήκαμε σωστά παρά τις πολλές αλλαγές που αναγκαστήκαμε να κάνουμε. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά σταδιακά υποχωρήσαμε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε. Μετά το γκολ της Πόρτο, ξαναπαίξαμε όμως όπως έπρεπε. Χάσαμε δυστυχώς αρκετές ευκαιρίες. Από τις ομάδες που συνεχίζουν δεν μας φοβίζει καμία. Νομίζω ότι και οι τρεις ιταλικές προχώρησαν επάξια στην προημιτελική φάση», δήλωσε έπειτα από το ματς ο προπονητής των «νερατζούρι», Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Οταν ρωτήθηκε σχετικά με δημοσιεύματα που συνδέουν τον Αντριάνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ιταλός τεχνικός απάντησε: «Οταν ένας παίκτης δεν αγωνίζεται, είναι φυσικό να είναι δυσαρεστημένος. Απόψε, όμως, ήταν εξαιρετικός. Ας ελπίσουμε ότι τα τρία γκολ που σημείωσε θα σηματοδοτήσουν την επιστροφή του στις μεγάλες εμφανίσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή