Πισω απο τις Καμερες

4' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «ναυάγιο» Κονσεϊσάο

Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια ο Παναθηναϊκός για να χειριστεί επικοινωνιακά την κρίση που θα δημιουργήσει στο εσωτερικό του το διαφαινόμενο «ναυάγιο» της μεταγραφής του Κονσεϊσάο. Φταίει δεν φταίει, έχει δεν έχει στα χέρια του προσύμφωνο συνεργασίας με τον Βραζιλιάνο, θα έχει δύσκολο δρόμο για να σβήσει τις μετασεισμικές δονήσεις από μια αρνητική εξέλιξη της ιστορίας, ειδικά όταν μιλάμε για την πιο ηχηρή του μεταγραφή ξένου παίκτη τα τελευταία χρόνια, μετά αυτήν του Πάολο Σόουζα. Αν και ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει και όσο πιθανό είναι να έλθει ο Κονσεϊσάο, άλλο τόσο είναι να παραμείνει στην Πόλη, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να κινηθεί στο ίδιο επίπεδο, είτε επιμένοντας στην ολοκλήρωση της μεταγραφής (παρότι αρκετοί έχουν «κρυώσει» με τη στάση του Βραζιλιάνου) είτε με την αναζήτηση ενός παίκτη ισάξιας φήμης και αξίας.

Δεν έγιναν επίτηδες

Ανεξάρτητα από την κατάληξη αυτής της ιστορίας, είναι αστείο να ισχυριστεί κανείς ότι όλα έγιναν επίτηδες για να πουληθούν… εισιτήρια διαρκείας και ότι ποτέ δεν είχε πρόθεση ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει τον Κονσεϊσάο. Αν δεν αρκεί η απάντηση ότι ποτέ δεν έχει επιχειρήσει κάτι τέτοιο η διοίκηση του Παναθηναϊκού στο παρελθόν για να το κάνει τώρα, οι δηλώσεις του ίδιου του παίκτη είναι αρκετές για να επιβεβαιώσουν τη συμφωνία. «Είμαι χαρούμενος που θα αγωνιστώ στη χώρα όπου παίζουν ο Ριβάλντο και ο Σούρερ, στην Ελλάδα, τη χώρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης», είχε δηλώσει ο Βραζιλιάνος και τον είχε επιβεβαιώσει μετά ο Γκέρετς, λέγοντας σε συνέντευξη Τύπου ότι «εγώ τον θέλω, αλλά μου είπε η ομάδα ότι δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε με τέτοιο συμβόλαιο, γιατί ο Παναθηναϊκός του έχει κάνει καλύτερη πρόταση».

Σε… λακκούβα

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έπεσε σε… λακκούβα σε μια στιγμή που φαινόταν έτοιμος να κερδίσει κατά κράτος όλες τις εντυπώσεις. Αντί να ασχολείται ο κόσμος με την άφιξη του Αλοΐζι, ενός εκ των πλέον διακριθέντων παικτών στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας, ή του Σέριτς, για τον οποίο πλήρωσε ο Παναθηναϊκός 2 εκατ. ευρώ (χώρια την αμοιβή του) προκειμένου να τον αγοράσει από τη Βερόνα αντί να τον δανειστεί, ασχολήθηκαν όλοι με το διαφαινόμενο «ναυάγιο» της μεταγραφής του Κονσεϊσάο. Λογικό είναι αυτό. Είναι αξίωμα στην τέχνη της επικοινωνίας ότι μια αρνητική είδηση «πουλάει» πολύ περισσότερο από μια θετική.

Πρόκληση

Τριακόσιες χιλιάδες ευρώ για να βγει το μπαλάκι του Λεβαδειακού από την κληρωτίδα της ΕΠΑΕ; Εντυπωσιακή η πρόκληση και η ανταπόκριση του Ροναλντίνιο για τη χθεσινή κλήρωση του νέου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, αλλά αρκετά «τσουχτερή». Ολα και όλοι έχουν την τιμή τους. Αλλά όχι ότι με την άφιξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου, στην Ελλάδα, λύθηκαν και τα προβλήματα του πρωταθλήματος. Απλώς, «κρύφτηκαν» πίσω από τη λάμψη του Ροναλντίνιο για 24 ώρες…

Κι εκείνος χαμογελούσε

Μεγαλύτερη φασαρία δεν μπορούσαν να κάνουν οι Ελληνες σωματοφύλακες που συνεργάζεται η ΕΠΑΕ στην άφιξη του Ροναλντίνιο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σπρωξίματα, φωνές, υλικές ζημιές σε τηλεοπτικές κάμερες και ο Ροναλντίνιο να χαμογελά συνεχώς και αμήχανα για την υπερπροστασία του. Το μεγαλείο της ελληνικής υπερβολής.

Το φαγητό του

Τι έφαγε ο Βραζιλιάνος «μάγος» της μπάλας όταν έφτασε στο ξενοδοχείο; Φιλέτο μοσχαριού, μακαρονάδα και τέσσερα παγωτά. Οχι, μόνος του, Με τον αδελφό του, που είναι και ο μάνατζέρ του.

«Μιλάει» στην μπάλα

Πάντως, αν μιλάμε για πραγματικούς «μάγους» της στρογγυλής «θεάς», ο Ροναλντίνιο έχει περίοπτη θέση σ’ αυτή την άτυπη λίστα. O τύπος με την άσχημη οδοντοστοιχία τής «μιλάει» της μπάλας και αυτή του ανταποκρίνεται. Κι αν δεν του «απαντήσει» τη διατάζει και του κάνει όλα τα γούστα.

Η αλεπού…

Ανανεώνει ο Παναθηναϊκός τους περισσότερους παίκτες του από την νταμπλούχο ομάδα μπάσκετ. Ο,τι καλύτερο για την πετυχημένη «συνταγή» που δεν αλλάζει, όσο είναι… εύγευστη, Κι ας λέει ο Ιωαννίδης για το Σάλαρι καπ που θα περιόριζε τον προϋπολογισμό της πρώτης ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δηλαδή, όσα δεν φτάνει η αλεπού…

Να πέσει στα μαλακά

Στις 17 Ιουνίου ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε ότι δύο από τους αθλητές που πήραν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, όπως προκύπτει από το α΄ δείγμα. Τα αποτελέσματα του 2ου δείγματος δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Επίσημα, τουλάχιστον, γιατί ανεπίσημα… ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι. Ομως, στους… διαδρόμους του αθλητισμού κυκλοφορεί και μια φήμη, ότι κάποιοι προσπαθούν να τα «μαγειρέψουν» ώστε να πέσει στα μαλακά το ένα άτομο. Ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί καθώς και η πολιτική ηγεσία της χώρας έχει ταχθεί κάθετα κατά της χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Εκτός κι αν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά…

Αποχωρεί ο Τζόλα

Αυτή την πόρτα κανείς δεν μπορεί να την κλείσει με ελαφριά την καρδιά. O Τζιαφράνκο Τζόλα πήρε τελικά την απόφαση να αποχωρίσει από το ποδόσφαιρο. Και όπως είπε, έπρεπε να ενεργήσει με αυτό τον τρόπο, αφού έκλεισε ο κύκλος του ως παίκτης. Για μας, που χρόνια τώρα υποστηρίζουμε την Τσέλσι, ο 39χρονος, πλέον, Ιταλός θα μείνει μέσα στην καρδιά μας. Και όχι γιατί με δικό του γκολ οι Λονδρέζοι κατέκτησαν το κύπελλο κυπελλούχων, αλλά γιατί ήταν υπόδειγμα ήθους. O Τζόλα αγαπούσε αυτό που έκανε και δεν είναι τυχαίο πως στα τόσα χρόνια που ήταν στα γήπεδα είχε καταφέρει ν’ αποκτήσει μόνο φίλους. Θα μείνω στις κουβέντες του συμπαίκτη του στη Νάπολι, του μεγάλου Ντιέγκο Μαραντόνα: «Αποχωρεί ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και άνθρωπος με τον οποίο δημιούργησα μια μοναδική φιλία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή