Τι γραφει ο ξενος Τυπος

5' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

DER SΡΙΕGΕLΝέα ελπίδα

Από γερμανικής απόψεως είναι ο μεγάλος νικητής του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Με εντυπωσιακές εμφανίσεις, ο Σεμπάστιαν Ντάισλερ κατάφερε να εισέλθει στη βασική ενδεκάδα της γερμανικής εθνικής ομάδας και τώρα θέλει να πραγματοποιήσει νέο δυναμικό ξεκίνημα στην ομάδα του, την Μπάγερν Μονάχου. Ισως δεν είναι και τόσο περίεργο που ο Ντάισλερ ηχεί, στο μεταξύ, σαν τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιούργκεν Κλίνσμαν, Οι δύο άνδρες έχουν περάσει πολύ χρόνο μαζί τον τελευταίο καιρό, τόσο στη διάρκεια του Κυπέλλου όσο και στα φιλικά παιχνίδια της προηγούμενης περιόδου. O Ντάισλερ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο σε όλα τα παιχνίδια και μάλιστα στα τέσσερα τελευταία ματς στην αρχική σύνθεση, συμπεριλαμβανομένου του μικρού τελικού με το Μεξικό. «Τα παιχνίδια είναι το θεμέλιο για την επίτευξη αυτοματισμού στην ομάδα», σχολίασε ο Ντάισλερ σχετικά με την παραμονή του στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή η φράση θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ειπωθεί από τον Κλίνσμαν. Οταν ο προπονητής μιλάει για τον Ντάισλερ λέει: «Ξέρουμε το απίστευτο δυναμικό του, αλλά ο 25χρονος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση εξέλιξης». Μετά το χαμένο ημίχρονο με τη Βραζιλία (2-3) ο Κλίνσμαν έσπευσε να προειδοποιήσει πως είναι νωρίς ακόμη να μιλήσει κανείς για την εξέλιξη του παίκτη. Ούτε τον επαίνεσε ούτε τον επέκρινε. O προπονητής τον αντιμετωπίζει όπως και κάθε άλλο παίκτη του Κυπέλλου. Και αυτή είναι εν τέλει η πραγματική είδηση της διοργάνωσης, αφού μέχρι πρότινος δεν συμμετείχε καν στη βασική ενδεκάδα και πριν από δύο χρόνια υπέφερε από κατάθλιψη.

ΤΗΕ GUΑRDΙΑΝ

Δεν πωλείται

Αξιωματούχοι της Ρεάλ Μαδρίτης έσπευσαν να διαλύσουν τις φήμες σχετικά με το μέλλον του Μάικλ Οουεν, επιμένοντας ότι ο Αγγλος επιθετικός δεν είναι προς πώληση. O πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ ενδιαφέρει αρκετές ομάδες της Πρέμιερλιγκ, μεταξύ των οποίων η Τσέλσι, η Αρσεναλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ρεάλ, Αρίγκο Σάκι, ήταν σαφής: «O Οουεν δεν πωλείται διότι περιλαμβάνεται στα σχέδια του προπονητή μας, Βαντερλέι Λουξεμπούργκο». Οσον αφορά τις φήμες για επαφές αγγλικών ομάδων με τη Ρεάλ Μαδρίτης σχετικά με τον Οουεν, ο Σάκι ήταν αποκαλυπτικός. «H Τσέλσι δεν έχει έρθει σε επαφή με εμάς προκειμένου να καταθέσει προσφορά για τον Οουεν, το τελευταίο διάστημα μάλιστα δεν έχει ενδιαφερθεί για κανέναν παίκτη μας. Κάποια από τα γραφόμενα για το ποιος θα έρθει και ποιος θα φύγει από τη Ρεάλ είναι σχεδόν τόσο απίστευτα όσο και η επιστημονική φαντασία», επιμένει ο Σάκι. «O Οουεν έχει υπογράψει συμβόλαιο και η συμπεριφορά του είναι άκρως επαγγελματική. Από τότε που ήρθα στη Μαδρίτη δεν τον έχω ακούσει μία φορά να παραπονιέται, ακόμη και όταν δεν έπαιζε στην πρώτη ομάδα και, όπως όλοι οι παίκτες, ήθελε να παίζει περισσότερο».

ΒΒC

Αντιδρούν

Εξι από τις επτά ομάδες της Φόρμουλα 1 που έπαιξαν ρόλο στο φιάσκο του Γκραν Πρι της Ιντιανάπολις αποφάσισαν να καταθέσουν ένσταση κατά της απόφασης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν ένοχες για δύο κατηγορίες από τις πέντε που αντιμετώπιζαν. Οι Ρενό, Μακ Λάρεν, Τογιότα, Ουίλιαμς, Ζάουμπερ και Μπαρ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία εκφράζεται η αντίθεσή τους για την απόφαση της FIA. H έβδομη ομάδα που κρίθηκε ένοχη, η Ρεντ Μπουλ, ανακοίνωσε ότι εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Οι ομάδες, οι οποίες όλες χρησιμοποιούν ελαστικά Μισελέν, κρίθηκαν ένοχες διότι δεν διέθεταν κατάλληλα ελαστικά και αδίκως αρνήθηκαν να εκκινήσουν στον αγώνα. Οι ποινές τους θα ανακοινωθούν στις 14 Σεπτεμβρίου. «Ολες οι ομάδες θα καταθέσουν ένσταση κατά των αποφάσεων», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση, ενώ ο διευθυντής της Ρεντ Μπουλ δήλωσε ότι «δεν θέλουμε να λάβουμε μια βιαστική απόφαση». H Μισελέν είχε εκδώσει προειδοποίηση πριν από τον αγώνα της 19ης Ιουνίου, μετά την αστοχία ελαστικού που κατέληξε στη σύγκρουση του μονοθεσίου του Ραλφ Σουμάχερ κατά τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Οι επτά ομάδες που χρησιμοποιούν ελαστικά Μισελέν ζήτησαν την τοποθέτηση ενός σικέιν πριν από την τελευταία στροφή του αγώνα προκειμένου να μειωθεί η ταχύτητα των μονοθεσίων και, όταν η Φεράρι απέρριψε την πρόταση, αποσύρθηκαν από τον αγώνα μετά τον γύρο προθέρμανσης. Τελικά στον αγώνα συμμετείχαν μόνο έξι μονοθέσια, ανοίγοντας στον Μίκαελ Σουμάχερ τον δρόμο για μια φθηνή νίκη. H Μισελέν προσέφερε αποζημίωση στους 120 χιλιάδες θεατές του αγώνα και υποσχέθηκε να μοιράσει 20 χιλιάδες δωρεάν εισιτήρια για τον αγώνα της επόμενης χρονιάς.

ΒΒC

Επεισόδια στο «Ολντ Τράφορντ»

Την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης χρειάστηκαν οι αδελφοί Γκλέιζερ, γιοι του νέου ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάλκολμ Γκλέιζερ, προκειμένου να καταφέρουν να αποχωρήσουν από το στάδιο της ομάδας το απόγευμα της Τετάρτης. Οι αδελφοί Τόελ, Αβι και Μπράιαν πραγματοποίησαν την πρώτη τους επίσκεψη στο «Ολντ Τράφορντ», μετά την απόκτηση των μετοχών της ομάδας. Περίπου 300 οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο φωνάζοντας το σύνθημα «Πεθάνετε, Γκλέιζερ, πεθάνετε». H αστυνομία εγκατέστησε οδοφράγματα γύρω από το γήπεδο καθώς οι αδελφοί Γκλέιζερ επιχειρούσαν να αποχωρήσουν, ενώ έγιναν και δύο συλλήψεις. Τελικά χρειάστηκε η επιστράτευση εκατό αστυνομικών προκειμένου οι αδελφοί Γκλέιζερ να καταφέρουν να φύγουν από το γήπεδο. Κάποιοι οπαδοί πέταξαν πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι αντεπιτέθηκαν χρησιμοποιώντας κλομπ και αστυνομικούς σκύλους. O Κόλιν Χέντρι από τον Σύνδεσμο Ανεξάρτητων Υποστηρικτών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δήλωσε ότι η αστυνομία υπερέβαλε στην αντίδρασή της. «Καθόμασταν εμπρός από τα οδοφράγματα όταν εμφανίστηκαν οι αδελφοί Γκλέιζερ. Τότε η αστυνομία, χωρίς προειδοποίηση ή χωρίς να έχει προηγηθεί σύσταση να διαλυθούμε, απλώς επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους». Οι τρεις γιοι του Μάλκολμ Γκλέιζερ ξεναγήθηκαν στο «Ολντ Τράφορντ» από τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας, Ντέιβιντ Γκιλ, και τον εμπορικό διευθυντή, Αντι Ανσον, τον οποίο ο πατέρας τους είχε εκδιώξει και στη συνέχεια επαναπροσλάβει στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδος. H επίσκεψή τους στην έδρα της ομάδας πραγματοποιήθηκε μετά τις συναντήσεις που είχαν με χορηγούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συζητήσεις με αξιωματούχους της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου συν τον υπουργό Αθλητισμού Ρίτσαρντ Κάμπορν. Χθες οι αδελφοί Γκλέιζερ επισκέφθηκαν ξανά το «Ολντ Τράφορντ» προκειμένου να μιλήσουν στους υπαλλήλους της ομάδας προτού επιστρέψουν στη Φλόριντα. Πάντως, ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Αρθουρ Αλμπιστον εκτίμησε ότι η οικογένεια Γκλέιζερ ποτέ δεν θα καταφέρει να παρακολουθήσει έστω έναν αγώνα της ομάδας στο «Ολντ Τράφορντ».

ΤΗΕ WASHINGTON ΡΟSΤ

Ελεύθερος ο «Αθάνατος»

Υστερα από δώδεκα μήνες εγκλεισμού σε φυλακή της Νοτίου Κορέας, ο Κιμ Ουν Γιονγκ αφέθηκε ελεύθερος. O εν λόγω ήταν μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1986 και εθεωρείτο ιδιαιτέρως ισχυρός. Πέρυσι, όμως, κλήθηκε σε δίκη για υπεξαίρεση περίπου 2.650.000 ευρώ, κρίθηκε ένοχος και έτσι του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 30 μηνών. Το Ανώτατο Δικαστήριο της πατρίδας του, τον περασμένο Ιανουάριο, μείωσε την πρωτόδικη ποινή κατά έξι μήνες λόγω εύθραυστης υγείας, ο Κιμ εξέτισε την εναπομείνασα κατά το ήμισυ και καταβάλλοντας εγγύηση αποφυλακίστηκε την Πέμπτη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης υπερασπιζόταν την αθωότητά του, αλλά το σίγουρο είναι πως το χρίσμα του «Αθάνατου» και η ολοκληρωτική επιρροή του σε φορείς και θεσμούς έπαιξαν τον ρόλο τους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή