Αμείλικτος με τους ταραξίες

Αμείλικτος με τους ταραξίες

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ΠΑΕ AEK τιμωρήθηκε όπως αναμενόταν, απ’ τον αθλητικό δικαστή, με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ (θα εκτίσει την ποινή της στον αγώνα με τον Ηρακλή την 2η αγωνιστική) για τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Αλλά ο πρόεδρός της Ντέμης Νικολαΐδης μας εξέπληξε και χθες ευχάριστα και δεν επιχείρησε να παρουσιάσει το άσπρο… μαύρο, ενώπιον των αθλητικών δικαστών, κρατώντας στην απέναντι όχθη τους ταραξίες οργανωμένους οπαδούς, με τους οποίους η μάχη φουντώνει…

Εν αντιθέσει με την πρακτική που ακολουθούν οι ομάδες που απολογούνται στην Πειθαρχική Επιτροπή (σκαρφίζονται τρόπους για να γλιτώνουν τιμωρίες), ο Ντέμης Νικολαΐδης αρνήθηκε χθες να αντικρούσει τις κατηγορίες και να χρησιμοποιήσει δικηγόρο υπεράσπισης, λέγοντας χαρακτηριστικά στους δικαστές: «Δεν θέλουμε να είμαστε μπροστά σας για θέματα βίας. Είμαι εδώ για να με ρωτήσετε τι δεν κάναμε!» Και πρόσθεσε: «H ΠΑΕ AEK πήρε εισιτήρια για τη θύρα 2 και εκεί δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό. Δεν ξέρω πώς τα πήραν οι άλλοι τα εισιτήρια για την 5. Εκεί βρέθηκαν οπαδοί της ομάδας μας. Ερχονται 10-20 άτομα στο γήπεδο για να κάνουν επεισόδια. Γνωρίζουμε τον νόμο και θέλουμε να πιαστούν αυτά τα δύο άτομα».

Βγαίνοντας από την αίθουσα του αθλητικού δικαστή, ο πρόεδρος της Ενωσης δέχθηκε φραστική επίθεση από δύο οπαδούς της AEK, ο ένας εκ των οποίων του ζήτησε να σβήσει από το μπράτσο του τον «δικέφαλο αετό» που έχει ζωγραφίσει. «Εγώ θα δώσω όποιον κάνει επεισόδια», ήταν η απάντησή του.

Ακολούθως, απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, είπε με έμφαση: «Εγώ είμαι εδώ και περιμένω τους οπαδούς. Ξέρουν πού να με βρουν όταν με ζητήσουν. Εχω ζητήσει και περιμένω εδώ και 2-3 μήνες συνάντηση με όλα τα στελέχη της Ορίτζιναλ. Εχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα και ακόμα περιμένω», τόνισε ο Ντέμης Νικολαΐδης και επιτέθηκε κατά των οπαδών που δημιουργούν επεισόδια: «Οποιος θέλει να έρθει να κάνει επεισόδια εκεί που παίζει η AEK. H AEK δεν έχει κόντρα με κανένα. Εχει κόντρα με τα επεισόδια και όσους τα δημιουργούν. Αν ο κ. Χαζηχρήστος θεωρεί ότι παρανομούμε όταν κατηγορούμε ανθρώπους που θέτουν σε κίνδυνο μικρά παιδιά, είναι δικαίωμά του».

Σχετικά με τη στάση της Ορίτζιναλ και του Δημήτρη Χατζηχρήστου ο πρόεδρος της AEK υποστήριξε: «Τι δήλωσε, δηλαδή, η Ορίτζιναλ; Οτι είναι υπέρ των επεισοδίων; Τον νόμο τον ήξεραν όλοι. Και δεν υπήρχε κανένας λόγος να βρίσκεται στη θύρα 5 κανείς από τους οργανωμένους».

Για το θέμα των εισιτηρίων στους εκτός έδρας αγώνες ανέφερε: «H AEK είναι η μόνη ομάδα που έχει διαφωνήσει ανοιχτά με τον νόμο για τα εισιτήρια. Είναι η μόνη ομάδα που τάχθηκε από την αρχή υπέρ της μετακίνησης των οπαδών. Οπου μπορούμε θα παίρνουμε εισιτήρια. Οσο για το γήπεδο, τι να πω. Δεν υπάρχει κόντρα με τους οργανωμένους, αλλά διαφωνία και αυτό είναι θεμιτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή