Χαριτωνίδης: Θέλουμε θέση στην εξάδα

Χαριτωνίδης: Θέλουμε θέση στην εξάδα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Τους βασικούς στόχους της εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών (δηλαδή, την πρόκριση, κατ’ αρχήν, στην εξάδα και μετά, εάν είναι δυνατόν, και στην τετράδα), ανέλυσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Χαριτωνίδης κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των προπονητών των ομάδων, που παίρνουν μέρος στον B΄ όμιλο της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το οποίο αρχίζει σήμερα στο Βελιγράδι.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι σε μια χώρα που αγαπώ ιδιαίτερα. Ηρθαμε με φιλοδοξίες σε έναν δυνατό όμιλο. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσουμε την είσοδο στην εξάδα και από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε για την είσοδο και στην τετράδα. Είναι δύσκολο, αλλά είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θέλουμε να το πετύχουμε», υπογράμμισε.

Παρόμοια όνειρα έχει και ο Τσέχος ομόλογός του, Λορέν Τιλ: «Δεν έχουμε πολλές προσδοκίες, παρά μόνο την είσοδο στην εξάδα και ύστερα βλέπουμε».

Στις δυσκολίες του ομίλου αναφέρθηκε ο προπονητής της Ολλανδίας, Χάρι Μπρόκινγκ: «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον γκρουπ, όπου παίρνουν μέρος δυνατές ομάδες με καλούς παίκτες. Το κύριο πρόβλημά μας είναι ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες οι περισσότεροι από τους παίκτες μας σταμάτησαν και εδώ έχουμε έρθει με μια σχεδόν νέα ομάδα. Τα παιδιά πρέπει να προετοιμαστούν για το μέλλον και σε αυτήν τη διοργάνωση θα έχουν μια καλή ευκαιρία για να αποκομίσουν εμπειρίες. Πιστεύω ότι τον πρώτο λόγο για την πρόκριση έχει η ομάδα της Σερβίας-Μαυροβουνίου».

Τα ίδια προγνωστικά έκανε και ο προπονητής της Ισπανίας, Οσκαρ Νοβίλο: «H Σερβία είναι διοργανώτρια και έχει και καλή ομάδα. Εμείς πρέπει να “δέσουμε” γιατί έχουμε νέους παίκτες. Θέλουμε να μπούμε στους “6” και να προσφέρουμε καλό θέαμα», τόνισε.

Με τον αέρα του φαβορί ήρθε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της «οικοδέσποινας», Λιούμπομιρ Τράβιτσα. «Ολοι περιμένουν από εμάς την πρώτη θέση. Σε αυτή τη διοργάνωση υπάρχουν μόνο δύο ομάδες που δεν άλλαξαν παίκτες: H Ελλάς και η Τσεχία. Ολοι οι άλλοι θα παίξουν διαφορετικά και μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις. Στόχος μας είναι να πάρουμε την πρόκριση για τη Ρώμη», τόνισε.

Στην Ιταλία θέλει να ταξιδέψει με την ομάδα της Γαλλίας και ο προπονητής της, Φιλίπ Μπλε: «Θέλουμε να προκριθούμε. Ηρθαμε με νέους παίκτες και η διοργάνωση θα τους βοηθήσει για το μέλλον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή