Αντιμέτωποι με την Ισπανία

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Με το μυαλό στην επίτευξη της πρόκρισης στους «τέσσερις» του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα στο γήπεδο «Αρίνα» του Βελιγραδίου, το αντίστοιχο συγκρότημα της Ισπανίας. Τα παιδιά του Κώστα Χαριτωνίδη υπερτερούν σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους, αλλά οι αλλαγές που έχουν κάνει στο ρόστερ τους οι Ισπανοί ενδέχεται να κρύβουν εκπλήξεις.

«Εχει χιλιοειπωθεί ότι ο πιο ισορροπημένος όμιλος είναι ο δικός μας. Εάν αξιολογήσουμε τις ομάδες, ίσως η πιο αδύναμη είναι η Ισπανία. Βέβαια, με την παρουσία του Πασκουάλ και με δεδομένο ότι είναι ένα τουρνουά, χρειάζεται προσοχή και αυτοσυγκέντρωση για να φτάσεις στη νίκη», μας είπε ο δεύτερος ομοσπονδιακός προπονητής Αρης Αγγελόπουλος.

Ο Ισπανός τεχνικός Οσκαρ Νοβίλιο υπογράμμισε ότι στόχος της ομάδας του είναι να παίζουν καλό βόλεϊ και να προσφέρουν θέαμα.

Για τις πιθανότητες διάκρισης της Ελλάδας μάς μίλησε ο Θανάσης Μουστακίδης, ένας από τους «ήρωες της Γάνδης», όπου το 1987 η Εθνική μας κατέκτησε το χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο.

«Σε αυτόν τον όμιλο υπάρχουν ομάδες οι οποίες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και θα… μπερδέψουν την κατάσταση. Θεωρώ ότι η Σερβία είναι το φαβορί και νομίζω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την επόμενη θέση. Αυτό που πρέπει να σκεφτεί ο καθένας από τους παίκτες μας, γιατί πρόκειται για έμπειρους αθλητές, είναι, όταν θα σταματήσει να παίζει, να μη θυμάται κάποιο τουρνουά και να λέει «θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει καλύτερη θέση, αρκεί να έκανα κάτι παραπάνω». Ετσι, αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να δώσουν το μέγιστο που μπορούν και από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

– Οι άλλες σημερινές αναμετρήσεις του ομίλου μας είναι: Ολλανδία – Γαλλία, Σερβία – Μαυροβούνιο – Τσεχία.

Στη Ρώμη αρχίζουν σήμερα οι αγώνες του A΄ ομίλου. Το πρόγραμμα: Πολωνία – Κροατία, Ιταλία – Πορτογαλία, Ουκρανία – Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή