ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί η ΦΙΦΑ υποστηρίζει ότι η Εθνική μας μετέχει στην ευρωπαϊκή ζώνη της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ούτε η Γεωργία, αλλά πόσω μάλλον το Καζακστάν δεν ανήκουν γεωγραφικά στην Ευρώπη. Για να καταλάβετε πού βρίσκεται το Καζακστάν: η πρωτεύουσά του, το Αλμάτι, απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Κίνα. Στο κέντρο της Γηραιάς Ηπείρου βρίσκεται, δηλαδή…

Για περισσοτερεσ από έξι ώρες είναι υποχρεωμένοι να «πετάνε» οι διεθνείς για να φθάσουν στο Αλμάτι. Το αεροπλάνο που θα μεταφέρει την αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο Καζακστάν θα κάνει υποχρεωτική στάση στην Τιφλίδα για ανεφοδιασμό. Το πρόγραμμα αναφέρει στάση τριάντα λεπτών. Αλλά για την ταχύτητα των υπηρεσιών του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Γεωργίας δεν παίρνουμε και όρκο.

Επειδη πολύς κόσμος δεν το έχει καταλάβει, ένα απλό μνημόνιο και μόνο έχουν υπογράψει ο Παναθηναϊκός και ο δήμος Αθηναίων. Μέχρι να φτάσει η ώρα να ολοκληρωθούν όλα τα διαδικαστικά, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα και ένα σωρό εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να αρχίσουν τα έργα. Γι’ αυτό και το αρχικό σχέδιο προβλέπει έναρξη εργασιών σε ένα χρόνο από τώρα και όχι άμεσα.

Με τις εξελιξεις στο γηπεδικό, είναι φανερό ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να στηρίξει το μέλλον του στα προσδοκώμενα έσοδα από τη χρήση ενός νέου γηπέδου. Τα περισσότερα απ’ όσα θα βγάζει από τα εισιτήρια τα επόμενα χρόνια στον Βοτανικό θα του επιτρέπουν απλώς να πληρώνει το ενοίκιο, τα έξοδα συντήρησης των εγκαταστάσεων και μέρος του προϋπολογισμού της ομάδας. Δεν πρόκειται δηλαδή σε καμία περίπτωση να του δώσει την οικονομική δύναμη που θα είχε αν εκμεταλλευόταν ο ίδιος την εμπορική χρήση του γηπέδου, έστω κι αν αναλάμβανε εξ ολοκλήρου την αποπληρωμή του δανείου. Ετσι όπως είχε εξελιχθεί το έργο, σε γιοφύρι της Αρτας, είναι φανερό πως αυτό που ήθελαν όλοι ήταν να τελειώσει το θέμα και να βάλει η ομάδα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της. Αν καθυστερούσαν, φοβούνταν ότι αντί για κεραμίδι, θα έπεφτε… κεραμίδα στο κεφάλι τους και δεν ζήτησαν (ως ΠΑΕ) αυτά που θα μπορούσαν να πάρουν υπό άλλες συνθήκες και προϋποθέσεις. Είναι σαφές ότι χωρίς τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό σε ρόλο ατμομηχανής, αυτό το σχέδιο ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής του Ελαιώνα με όχημα το νέο γήπεδο θα ήταν εξ αρχής χαμένη υπόθεση…

Εχουμε την αίσθηση ότι με την έλευση του Τροντ Σόλιντ έχουν αρχίσει να αλλάζουν πολλά προς το καλύτερο στον Ολυμπιακό. O Νορβηγός προπονητής προσπαθεί να εμφυσήσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα τη νοοτροπία των προηγμένων ποδοσφαιρικά χωρών. Θετικά είναι και τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την Πλατεία Αλεξάνδρας. H νέα χρονιά αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς. Αλλά μην παραλείψουμε να αναφερθούμε στη σταθερή αξία των γραφείων της πειραϊκής εταιρείας, την Ολγα Νικολαΐδου, η οποία από το γραφείο Τύπου συνεχίζει μας εξυπηρετεί όπως πολύ καλά ξέρει, αλλά και όπως αρμόζει σε μία μεγάλη ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή