«Ερυθρόλευκη» αντεπίθεση

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επιβεβαίωση του νέου ανέμου αισιοδοξίας που «φύσηξε» στον Ολυμπιακό από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας των «ερυθρολεύκων», ήρθε από τα χείλη του αρχηγού του «αιώνιου» αντιπάλου, Παναθηναϊκού και την σωστή τοποθέτηση που έκανε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης για την προσπάθεια που επιχειρεί η ομάδα του Πειραιά να βάλει «τελεία και παύλα» στην οκταετία της πλήρους… αφάνειας.

«Μας χαροποιεί το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε και μπορεί να προσφέρει ουσιαστικά στον ανταγωνισμό του επόμενου πρωταθλήματος», είπε ο Αλβέρτης και από την… αντίπερα όχθη, ο πρώην αρχηγός της AEK και υποψήφιος ηγέτης του Ολυμπιακού, Νίκος Χατζής, αύξησε κατακόρυφα και τον πήχυ των φιλοδοξιών της νέας ομάδας του, παραδεχόμενος το κατεστημένο του «τριφυλλιού»: «O Παναθηναϊκός είναι κυρίαρχος πολλά χρόνια, ξέρει πώς να παίρνει τα πρωταθλήματα, έχει έναν κορμό ομάδας και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Από εκεί και πέρα και πέρυσι με την AEK, που δεν είχαμε τόσο ποιοτικό έμψυχο υλικό όπως τώρα ο Ολυμπιακός, μπορέσαμε και κοντράραμε τον Παναθηναϊκό. Εφέτος που ο Ολυμπιακός είναι πλήρης, έχω ελπίδες ότι θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε και το πρωτάθλημα».

Πόσο άλλαξε, λοιπόν, ο Ολυμπιακός, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που πρόλαβε να συμμετάσχει, τύποις, στον πρώτο γύρο των πλέι οφ και να αποκλεισθεί από τον Παναθηναϊκό, σε αγώνες που θύμιζαν… προπόνηση (ειδικά εφέτος) για τους πρωταθλητές;

Η σιωπηρή, αλλά ουσιαστική… αποχώρηση του Σωκράτη Κόκκαλη από τη διοίκηση της KAE και τα μετεγραφικά πεπραγμένα του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με τον απόλυτο έλεγχο της ομάδας από τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, ήταν το μεγαλύτερο κέρδος και η σπουδαιότερη τομή για τους «ερυθρόλευκους». O Κόκκαλης ασχολείται αποκλειστικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα και η ομάδα μπάσκετ απέκτησε και πάλι διοικητικό ενδιαφέρον, μακριά από ερασιτεχνισμούς, τσιγγουνιές και αδιαφορία του παρελθόντος. Ακόμα κι αν ο αντιπρόεδρος της KAE, έπρεπε να εξαλείψει το μειονέκτημα που αντιμετώπισε, εξ αρχής, στον μεταγραφικό σχεδιασμό της νέας ομάδας του Ολυμπιακού, λόγω της τρίμηνης απουσίας του προπονητή, Γιόνας Καζλάουσκας στην Κίνα, ο κ. Αγγελόπουλος ανέλαβε επί προσωπικού να φέρει σε αίσιο πέρας τις μεταγραφικές διαπραγματεύσεις και να «ντύσει» με την κόκκινη φανέλα τους 12  νεοαποκτηθέντες παίκτες.

Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά, εν όψει της επόμενης περιόδου, από τις προηγούμενες αφετηρίες αγωνιστικής αναγέννησης που είχε επιχειρήσει να κάνει πολλάκις, ο Ολυμπιακός; H σοβαρότητα που επέδειξε σ’ όλες, σχεδόν, τις μεταγραφικές κινήσεις του, η μικρή αποτυχία που είχε σε κάποιους πρωτοκλασάτους στόχους του (Σπανούλης, Σόλομον, Κακιούζης) και η γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης του ονόματος του Ολυμπιακού στις συνομιλίες που είχε με ξένους μάνατζερ (υπήρχαν αρκετές οφειλές του παρελθόντος που «έκλειναν» τις πόρτες των διαπραγματεύσεων), αλλά και ακόμα και στη διεκδίκηση παικτών, όπως ο Εουρέλιους Ζουκάουσκας. Γιατί, ο Ολυμπιακός και κακή φήμη πληρωτή είχε αποκτήσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά και γνώριζε απανωτές ήττες και «σφαλιάρες», όταν το μεταγραφικό  «θέλω» του, δεν συνδυαζόταν και με το ανάλογο «μπορώ».

Η επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο κρίσιμο διάστημα της απουσίας του Καζλάουσκας λειτούργησε καταλυτικά, ώστε ο κ. Αγγελόπουλος να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταγραφών. Κι αν ακόμα το «αφεντικό» του τμήματος μπάσκετ λειτούργησε αυτοβούλως ή από μπασκετικό ένστικτο στην απόκτηση κάποιων παικτών, έπραξε ορθώς, γιατί η επικοινωνία με τον Λιθουανό προπονητή, ήταν προβληματική, έστω κι αν η διοίκηση τον κάλυψε, αφού του είχε ανανεώσει τη συνεργασία από τον προηγούμενο Απρίλιο. 

Ο Ολυμπιακός έχει και πάλι δικαίωμα στο όνειρο της επιστροφής του στην κορυφή. H θέση που θα πάρει, θα εξαρτηθεί από την αγωνιστική «χημεία» της ομάδας του και κυρίως από τη θετική ανταπόκριση των νέων και θεωρητικά άφθαρτων παικτών του στην καθ’ όλα φυσιολογική πίεση που υπάρχει από τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς γι’ αυτή την πολυπόθητη επιστροφή.

Ισως, η πρόβλεψη του Χατζή ακόμα και για την κατάκτηση του τίτλου να ακούγεται και να εκτιμάται ώς πολύ πρόωρη και υπεραισιόδοξη, αλλά είναι βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός από τον «πάτο» που «κόλλησε» για 8 χρόνια, έχει τις πιο βάσιμες ελπίδες να γεμίσει και πάλι τις εξέδρες του ΣΕΦ, αλλά και τα εξαντλημένα αποθέματα της υπερηφάνειας του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή