Δικαίωμα στο όνειρο

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. H ελπίδα πεθαίνει τελευταία και με αυτήν την ελπίδα θα προσπαθήσει να δώσει σήμερα ραντεβού η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετέχει στον B΄ όμιλο της τελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο γήπεδο «Αρίνα» του Βελιγραδίου, και σήμερα αντιμετωπίζει τη Γαλλία. Με νίκη οι διεθνείς μας συνεχίζουν να έχουν δικαίωμα στο όνειρο, δηλαδή την πρόκριση στους «4» της Ρώμης, αλλά ακόμα και εάν δεν επιτευχθεί αυτό, με τη νίκη θα βρεθούν κοντά στην τρίτη θέση του ομίλου τους, χάρη στην οποία θα προκριθούν στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2007 (Μόσχα) χωρίς να χρειαστεί να δώσουν προκριματικούς αγώνες. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι η διοργανώτρια Ρωσία θα είναι εντός των τριών καλύτερων ομάδων του ομίλου της, «εισιτήριο» για τη Μόσχα θα πάρει και ο καλύτερος τέταρτος. Ετσι, μια νίκη επί της Γαλλίας θα βοηθήσει την ομάδα μας για την επίτευξη του ενός, τουλάχιστον, στόχου της.

Οι «τρικολόρε» δεν μπορούν να θεωρηθούν εύκολοι αντίπαλοι. Μέχρι τώρα στο συγκεκριμένο θεσμό έχουν πετύχει δύο νίκες, ενώ έχασαν από τους Ισπανούς. Βέβαια, εάν οι διεθνείς μας παίξουν με σοβαρότητα, όπως επεσήμαναν και οι ίδιοι, τότε μπορούν να φτάσουν στην επιτυχία.

«Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και σοβαρότητα σε αυτόν τον αγώνα για να κερδίσουμε. Εάν θέλουμε να αποφύγουμε τη διαδικασία των προκρίσεων του χρόνου χρειαζόμαστε τη νίκη», υπογράμμισε ο Νίκος Ρουμελιώτης. Στο ίδιο μήκος κύματος «κινείται» και ο Θοδωρής Μπάεφ: «Παρόλο που μέχρι στιγμής έχουμε δύο ήττες, δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. H θέση μας είναι δύσκολη γιατί δεν είχαμε καλή απόδοση. Αυτό με πειράζει. Το χειρότερο, όμως, σε αυτήν τη φάση, θα είναι να τα παρατήσουμε. Δεν ξέρω εάν έχουμε μαθηματικά ελπίδες. Στον αγώνα με τη Γαλλία πρώτος στόχος μας πρέπει να είναι να παίξουμε επιτέλους καλά γιατί μπορούμε. Και πρέπει να το δείξουμε σε όλους. Οι Γάλλοι έχουν ένα ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού. Τους έχουμε κερδίσει αρκετές φορές. Πάμε με την ελπίδα ότι θα παίξουμε καλύτερα και ότι θα προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε».

Στην αγωνιστική αξία της γαλλικής ομάδας στάθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Χαριτωνίδης: «Πρόκειται για ένα καινούριο παιχνίδι και εάν θέλουμε να πετύχουμε κάτι η νίκη είναι μονόδρομος. Για να γίνει αυτό πρέπει να παίξουμε καλά γιατί η αντίπαλος μας είναι πολύ καλή ομάδα. Ισως το ρεπό της Δευτέρας να μας βοηθήσει και να είμαστε καλύτεροι από τις προηγούμενες αναμετρήσεις».

Οι ομάδες του δεύτερου ομίλου είχαν χθες ρεπό. Οι διεθνείς μας το πρωί έκαναν βάρη, ενώ το απόγευμα είχαν κανονική προπόνηση. Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα του B΄ ομίλου: Ισπανία – Τσεχία, Σερβία / Μαυροβούνιο – Ολλανδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή