Πισω απο τις Καμερες

4' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γνωστό… δρομολόγιο

Κατά τα φαινόμενα, μάλλον δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το δρομολόγιο Παιανία – Πειραιάς, που ξεκίνησε πέρυσι με… οδηγό τον Νικοπολίδη και συνεχίστηκε εφέτος με τον Κωνσταντίνου. Με διάφορες δηλώσεις παραγόντων του (π.χ. Σάββα Θεοδωρίδη για Μπασινά) και δημοσιεύματα του «φιλικού» Τύπου, ο Ολυμπιακός αφ’ ενός μεν προσπαθεί να σφυγμομετρήσει τις αντιδράσεις των οπαδών του και αφ’ ετέρου να προετοιμάσει το έδαφος για την αποδοχή κι άλλων παικτών που ανδρώθηκαν στο στρατόπεδο του «αιώνιου αντιπάλου». Μόνο τις τελευταίες ημέρες, ακούστηκαν (και γράφτηκαν) πολύ έντονα τα ονόματα του Μπασινά, του Παπαδόπουλου και του Κυργιάκου, ενώ πιο πριν και παρά τις διαψεύσεις του ιδίου, λίγο έλειψε να γίνει σίριαλ το θέμα της επιστροφής του Καραγκούνη στην Ελλάδα για να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα». Το μοναδικό όνομα πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού που «κάηκε» και μόνο στο άκουσμά του ήταν αυτό του Τάκη Φύσσα. Με το που «έπεσε» ως φήμη, όταν ο Σόλιντ ζήτησε αριστερό μπακ – χαφ, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τους οπαδούς και το ενδιαφέρον στράφηκε τελικά προς τον Μπουλούτ.

Τη μισή ενδεκάδα

Ανεξάρτητα από το αν και πόσοι από τους Μπασινά, Παπαδόπουλο, Κυργιάκο ή και Καραγκούνη (στο απώτερο μέλλον) θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με τους Νικοπολίδη, Κωνσταντίνου, είναι αξιοσημείωτο γεγονός το (μεγαλύτερο απ’ όσο νομίζουν μερικοί) ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για να τους αποκτήσει. Το γιατί οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν παίκτες που ο πρόεδρός τους και όλος ο επικοινωνιακός μηχανισμός της ομάδας τους απαξίωναν για πολλά χρόνια, είναι απορίας άξιον. Και δεν μιλάμε για 2-3 ποδοσφαιριστές, να πεις πως πρόκειται για σύμπτωση. Τη μισή (και βάλε) ενδεκάδα του Παναθηναϊκού πριν από 2-3 χρόνια φλερτάρει ο Ολυμπιακός, αν θυμηθούμε ότι είχε πλησιάσει και τον Λυμπερόπουλο αλλά βρήκε ερμητικά κλειστή την πόρτα.

Δυτ. Ευρώπη το… Αλμάτι

Εσφαλαν όσοι περιμέναν ότι η αποστολή της Εθνικής μας θα συναντούσε… τριτοκοσμικές συνθήκες στο Αλμάτι. Οι διεθνείς και τα μέλη της ελληνικής αποστολής βρήκαν στα βάθη της Ασίας μία πόλη, την πρωτεύουσα του Καζακστάν- πνιγμένη στο πράσινο, που θυμίζει Δυτική Ευρώπη. Για παράδειγμα, έχει μεγάλους δρόμους όπου κυκλοφορούν αυτοκίνητα όλων των εταιρειών…

Για καλό και για κακό

Το συμβούλευαν τα μέλη της ελληνικής πρεσβείας που υποδέχθηκαν την αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο Καζακστάν: «Καλύτερα να αποφύγετε τα κοτόπουλα και το νερό». Βλέπετε, η γρίπη των πουλερικών παραμονεύει. Γι’ αυτό και η ΕΠΟ προνόησε και πήρε στο Αλμάτι τρόφιμα τα οποία θα αξιοποιήσουν δύο μάγειρες που ταξίδεψαν από την Ελλάδα.

Πού κοιτάζουν

Στη Σερβία – Μαυροβούνιο οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια μιας αθλητικής αναμέτρησης έχουν τα νώτα τους στραμμένα στο γήπεδο και κοιτάζουν προσεκτικά τις κινήσεις των θεατών στις κερκίδες. Καμία σχέση, δηλαδή, με αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας όπου οι αστυνομικοί παρακολουθούν την εξέλιξη του παιχνιδιού περισσότερο από τους θεατές.

Υπάκουσαν στην εντολή

Επίδειξη δύναμης έκανε για μια φορά ακόμα ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας βόλεϊ, Ρουμπέν Ακόστα. Παρ’ όλο που βρίσκονται σε εξέλιξη οι αγώνες για τους ομίλους τους ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τηλεφώνησε -για να μην πούμε ότι διέταξε- τους διοργανωτές προέδρους (τον Σέρβο Μπόρισιτς και τον Ιταλό Μάγκρι) να μεταβούν σήμερα στη Λωζάννη, ώστε να συζητήσουν αύριο για την παγκόσμια Λίγκα. Φυσικά, υπάκουσαν και οι δύο.

Από «λίγος», βασικός

«Λίγος» είχε θεωρηθεί για τις ελληνικές ομάδες βόλεϊ ο Σλόμπονταν Μπόσκαν. O παίκτης που έχει περάσει από Ηρακλή και Ολυμπιακό, πέρυσι με την Τουρ είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ φέτος είναι βασικό στέλεχος στην εθνική ομάδα της Σερβίας / Μαυροβούνιο.

Ξυπνάει μνήμες

Οκτώ χρόνων ήταν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος όταν έφυγε από το Αλμάτι. Θα ξαναγυρίσει στην πρωτεύουσα του Καζακστάν για τον κρίσιμο αγώνα της Εθνικής μας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Ασφαλώς και το Αλμάτι τού ξυπνάει μνήμες από τα παιδικά του χρόνια. Ομως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επηρεαστεί. Θα δώσει τα πάντα ο προικισμένος επιθετικός του Παναθηναϊκού, για να φθάσει η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην πολυπόθητη νίκη.

Μπράβο στο Βελιγράδι

Συνήθως λέμε ότι η χώρα μας γίνονται οι καλύτερες διοργανώσεις. Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ, στο Βελιγράδι, σε ό,τι αφορά τα θέματα του Τύπου κοντεύουν να μας ξεπεράσουν. H ομάδα που εργάζεται εκεί προσπαθεί να βοηθήσει συνεχώς όλους τους συναδέλφους, ακόμη και σε θέματα που δεν είναι της δικής τους αρμοδιότητας.

Ας μην ανησυχούν

Για όσους οπαδούς της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ανησυχούσαν για την ενίσχυση του «αιώνιου» αντιπάλου, Ολυμπιακού στη μεταγραφική περίοδο, ο Ομπράντοβιτς έδωσε καθησυχαστικές εντολές. «Δεν χρειαζόμαστε περαιτέρω ενίσχυση. Είμαστε ισχυροί. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο και θα μάθω τι σκέφτεται  για τη μία κενή θέση ξένου παίκτη που έχουμε στην ομάδα», είπε ο προπονητής του «Τριφυλλιού», που δεν θέλει να βάλει σ’ άλλα έξοδα τους αδελφούς Γιαννακόπουλους, αλλά αν οι τελευταίοι θέλουν να «απαντήσουν» στον Ολυμπιακό, θα το κάνουν σίγουρα…

Νέοι γραμματικοί κανόνες στην τηλεόραση

Ο Τσάκιροπουλος, το Βέλιγραδι, ο Ρούμελιωτης, το Μαύροβουνιο, οι Ολλανδοι, η ίστορια, η εύκολια, ο πάσαδορος, το παίχνιδι. Αυτές και πολλές άλλες λέξεις στην ελληνική τονίζονται, πλέον, στην πρώτη συλλαβή τους. Κι αν έχετε «άμφιβολιες», κακώς, διότι το… είπε και η τηλεόραση. Σαν να είμαστε Ούγγροι ή Φινλανδοί, που τονίζουν όλα τα ονόματα στην πρώτη συλλαβή.

Τα είπε και αυτά η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο: «O Ριβάλντο κάνει κυριολεκτικά αγώνα δρόμου για να προλάβει τον αγώνα με τον Πανιώνιο». Τρέμε, Μπεκέλε (σ.σ.: ο παγκόσμιος πρωταθλητής και ρέκορντμαν στα 10.000 μ.).

«Ο Κίμι Ράικονεν έχει κυριολεκτικά απογειώσει το μονοθέσιό του». Λέτε να έχει ευθύνη για την πτώση του αεροπλάνου στη Σουμάτρα;

«Εσπασε κυριολεκτικά το τηλεφωνικό κέντρο». Με ρόπαλο;

Το καρφί ήταν «πραγματική σφυριά», ο αντίπαλος παίκτης ήταν «πραγματικό βουνό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή