Στα πόδια των παικτών μας βρίσκεται πλέον η πρόκριση

Στα πόδια των παικτών μας βρίσκεται πλέον η πρόκριση

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν αυτό που θέλαμε. Να μην έχει νικητή η μάχη της Κωνσταντινούπολης. H ισοπαλία στο ντέρμπι του 2ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στην Τουρκία και τη Δανία, με σκορ 2-2, σκόρπισε χαμόγελα στους πρωταθλητές Ευρώπης. Με τρεις νίκες στα τρία παιχνίδια που απομένουν (με το Καζακστάν και τη Δανία εκτός και με τη Γεωργία εντός), η Εθνική μας τερματίζει στη 2η θέση, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της Τουρκίας και της Δανίας, που «φλερτάρουν» την ίδια θέση η οποία οδηγεί στα μπαράζ. Με τρεις νίκες φτάνουμε τους 24 βαθμούς, με την Τουρκία να έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει 23 βαθμούς (με δύο νίκες στα άλλα δύο παιχνίδια που της απομένουν).

Για την 1η θέση δεν πρέπει να γίνεται κουβέντα, καθώς η Ουκρανία την έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά. Παρεμπιπτόντως, περνάει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Στις προηγούμενες προσπάθειές της έφθασε στην… πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε, καθώς αποκλείστηκε στη διαδικασία των μπαράζ.

Με νίκη της Εθνικής μας επί του Καζακστάν και της Δανίας επί της Γεωργίας στην Κοπεγχάγη, η Εθνική μας φτάνει τους 18 βαθμούς και η ομάδα του Μόρτεν Ολσεν τους 16. Αύριο, οι Τούρκοι φιλοξενούνται από την Ουκρανία: σε περίπτωση νίκης τους, η Ελλάδα χρειάζεται μόνο νίκη επί της Δανίας (αλλά και επί του Καζακστάν και της Γεωργίας), ενώ σε περίπτωση ήττας ή ισοπαλίας των Τούρκων, η Εθνική μας αρκείται και στην ισοπαλία στο παιχνίδι με τη Δανία. Στο τελευταίο σενάριο, η Ελλάδα θα έχει στο «φινάλε» 22 βαθμούς, η Τουρκία 21 (με ισοπαλία στην Ουκρανία) ή 20 (με ήττα από την Ουκρανία) και η Δανία 20 βαθμούς (με δύο νίκες επί Γεωργίας, Καζακστάν και «X» με την Ελλάδα). Υπενθυμίζεται το υπόλοιπο πρόγραμμα του ομίλου μας: 7/9/2005: Ουκρανία – Τουρκία, Δανία – Γεωργία, Καζακστάν – Ελλάδα. 8/10/2005: Ουκρανία – Αλβανία, Δανία – Ελλάδα, Γεωργία – Καζακστάν. 12/10/2005: Αλβανία – Τουρκία, Ελλάδα – Γεωργία, Καζακστάν – Δανία. Και η βαθμολογία του ομίλου μας: 1. Ουκρανία 24 βαθμοί (10 αγώνες), 2. Τουρκία 17 (10 αγώνες), 3. Ελλάδα 15 (9 αγώνες), 4. Δανία 13 (9 αγώνες), 5. Αλβανία 12 (10 αγώνες), 6. Γεωργία 9 (9 αγώνες), 7. Καζακστάν 0 (9 αγώνες).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή