«Ηρθαμε για τους τρεις βαθμούς»

«Ηρθαμε για τους τρεις βαθμούς»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νίκη και μόνον αυτή θέλουν οι διεθνείς στον αυριανό αγώνα με το Καζακστάν στο Αλμάτι. H αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης βρίσκεται από την Κυριακή στην πρωτεύουσα της μακρινής ασιατικής χώρας (τα σύνορα με την Κίνα βρίσκονται σε απόσταση 150 χιλιομέτρων από το Αλμάτι), προκειμένου οι ποδοσφαιριστές να συνηθίσουν τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, μεγάλο υψόμετρο και διαφορά τριών ωρών.

Οι παίκτες του Οτο Ρεχάγκελ, πάντως, δεν ψάχνουν για δικαιολογίες και έχουν στο μυαλό τους μόνο το τρίποντο: «Αν ψάξουμε να βρούμε δικαιολογίες, υπάρχουν πολλές. Καλούμαστε να ξεπεράσουμε τις συνθήκες και τα προβλήματα, όπως είναι η κούραση από την πολύωρη πτήση. O αγωνιστικός χώρος δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, θα περιμένουμε, όμως, να δούμε πώς θα είναι το γήπεδο στον αγώνα. Ηρθαμε εδώ για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και δεν μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο από το πώς θα πάρουμε τη νίκη», είπε χαρακτηριστικά ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού Μιχάλης Καψής.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα παραμείνουν ανεπηρέαστοι από τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν την ώρα αγώνα (υπολογίζεται ότι θα έχει 37 βαθμούς): «Οι συνθήκες είναι αντίξοες, αλλά θα τις ξεπεράσουμε και αυτές. Πρώτα πρέπει να κερδίσουμε εμείς το Καζακστάν και μετά θα μάθουμε το αποτέλεσμα Ουκρανίας – Τουρκίας, ώστε να ξέρουμε για ποιο αποτέλεσμα θα πάμε να παίξουμε στη Δανία». Καταλήγοντας, ο Μιχάλης Καψής υπογράμμισε: «Οπως στο πρώτο παιχνίδι με το Καζακστάν ξεκίνησε η αντεπίθεση της Εθνικής, ελπίζω ότι πάλι από αυτό το ματς θα ξεκινήσει η ανάκαμψη της ομάδας».

Η χθεσινή προπόνηση στο Αλμάτι έγινε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Οτο Ρεχάγκελ επιθυμούσε να προπονηθούν οι ποδοσφαιριστές του χωρίς την παρουσία φιλάθλων και εκπροσώπων του Τύπου, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν. Το γήπεδο όπου έγινε η προπόνηση θύμιζε… αλάνα, αφού δεν υπήρχε περίφραξη. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δοκίμασε ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κατσουράνη – Ανατολάκη και Καψή – Κυργιάκο και στην επίθεση τους Χαριστέα, Γιαννακόπουλο και Παπαδόπουλο.

Ο τελευταίος είναι το κεντρικό πρόσωπο της αποστολής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, καθώς έχει γεννηθεί στο Αλμάτι, όπου επέστρεψε έπειτα από 16 χρόνια! Μάλιστα, στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης, ουκ ολίγοι από τους 100 φιλάθλους που την παρακολούθησαν, θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί του. «Αποτελεί ιδιαίτερη εμπειρία για μένα που επιστρέφω στη χώρα όπου γεννήθηκα. Μετά 16 χρόνια έρχομαι εδώ και δεν θυμάμαι πολλά, μόνο κάποιες εικόνες, όπως το σπίτι όπου έμενα», θυμήθηκε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, ενώ όταν του ζητήθηκε να κάνει μία πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα, είπε λακωνικά: «H πρόβλεψη που μπορώ να κάνω είναι ότι θα κερδίσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή