Πισω απο τις Καμερες

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολα ξεκινούν από την άμυνα

Η εθνική μπάσκετ έχει δουλέψει πολύ και τα αποτελέσματα φαίνονται στην άμυνα. Στην επίθεση δεν αρκεί όμως μόνο η δουλειά. Απαιτείται προσωπικότητα, ένστικτο, έμπνευση, το κάτι παραπάνω. O παίκτης που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του τη δύσκολη στιγμή και θα σκοράρει. Μέχρι στιγμής το «βραχυκύκλωμα» που δημιουργεί στους αντιπάλους το «μαν του μαν» του Γιαννάκη δίνει… αέρα στην επίθεση. Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει η ομάδα όταν βρεθεί σε κακή μέρα.

Αλλο προηγείται

Και βέβαια, ο στόχος του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα, όπως είπε ο Νίκος Χατζής. Από την 8η θέση των δύο τελευταίων χρόνων, στην 1η υπάρχει μεγάλη απόσταση και ο Ολυμπιακός θα πρέπει πρώτα να εθιστεί και πάλι στη διεκδίκηση του τίτλου και μετά να τον στοχεύσει ευθέως. Γιατί, ακόμα και αυτό που είχε γίνει πριν από 14 χρόνια με τον Ολυμπιακό, όταν από τα… αζήτητα του πρωταθλήματος έφτασε στη δεύτερη θέση και κατέκτησε πέντε συνεχόμενους τίτλους, δύσκολα επαναλαμβάνεται…

Φιλότιμοι Σέρβοι

Αρκετές δεκαετίες είχε να αναλάβει το Βελιγράδι διοργάνωση τελικής φάσης ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ κι έτσι οι διοργανωτές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να μείνουν οι φιλοξενούμενοί τους ευχαριστημένοι. Παρ’ όλο που η χώρα μετράει ακόμα τις πληγές της από τον πρόσφατο πόλεμο, οι Σέρβοι προσπαθούν να μη λείπει τίποτα τόσο από τις αποστολές όσο και από τους δημοσιογράφους. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, οι οποίες παρά τον πλούτο τους δεν ενδιαφέρονται και ιδιαίτερα για τις διοργανώσεις που αναλαμβάνουν.

Συμμαχία;

Ελλάς – Σερβία συμμαχία και στο βόλεϊ. O γενικός γραμματέας της σερβικής ομοσπονδίας… Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς βρίσκεται συνεχώς κοντά στην ελληνική αποστολή και χθες πριν από τον αγώνα της Εθνικής μας με τη Γαλλία είχε έρθει στο ξενοδοχείο όπου μένουν οι διεθνείς μας και τόνιζε συνεχώς ότι οι Ελληνες μπορούν να προκριθούν. H φιλία, βέβαια, μένει να αποδειχθεί και στην πράξη και ο προπονητής της Σερβίας – Μαυροβουνίου, Λιούμπομιρ Τράβιτσα, αφού έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, να μη βάλει στον αγώνα της ομάδας του με τη Γαλλία τους αναπληρωματικούς, γιατί μια νίκη των Σέρβων βοηθάει βαθμολογικά την Εθνική μας.

Ανεξέλεγκτοι

Ο,τι θέλουν κάνουν παγκοσμίως στον αθλητισμό οι Αμερικανοί. Ακόμη και στα παγκόσμια πρωταθλήματα βετεράνων αθλητών του στίβου. Στη σφαιροβολία της κατηγορίας ηλικίας 50-54 ετών νίκησε ένας Αμερικανός. Οταν εκπρόσωπος των διοργανωτών τον πλησίασε με τη «φόρμα» ελέγχουν ντόπινγκ, ο Αμερικανός του είπε να πάρει για έλεγχο τον Ελληνα, που ήταν 2ος, τον Βασίλη Μαγγανά, επειδή ήδη είχε πάρει δύο χρυσά μετάλλια, στη σφυροβολία και στο βαρύ όργανο. O ελεγκτής πήγε στον Μαγγανά, που δεν αρνήθηκε να ελεγχθεί, είπε, όμως, να δώσει ούρα και ο Αμερικανός. Αυτός, όμως, ήδη είχε πάρει την τσάντα του και είχε φύγει. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Κορυφαίος

Πραγματικά, ο Ρόγκερ Φέντερερ δεν είναι απλά ο κορυφαίος τενίστας, αλλά ενδεχομένως ανήκει στην ελίτ τον καλύτερων αθλητών όλων των σπορ. Προσωπική μας άποψη είναι πως δεν έχει γεννηθεί τενίστας με τις δυνατότητες του Ελβετού. Αν έχετε την ευκαιρία, απολαύστε τον στο αμερικάνικο όπεν, όπου εντυπωσιάζει για άλλη μία φορά…Ν.

Ο,τι θέλουν γράφουν

Καλά, μεθυσμένοι γράφουν κάποιοι δημοσιογράφοι; Διαβάσαμε σε κριτική αγώνα: «O (…) μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ο καλύτερος παίκτης του αγώνα». Και στον πίνακα της βαθμολογίας των παικτών τον έχει βαθμολογήσει με 6, ενώ ένας συμπαίκτης του έχει 8 και άλλοι τρεις 7. Με 7 δε, έχει βαθμολογήσει και τρεις παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Λυπηθείτε μας, κύριοι…

Ελλειψη προστασίας από τα σφυρίγματα

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι αρκετά ευχαριστημένοι από τις επιλογές του Γιάννη Βαρδινογιάννη και η ομάδα έφθασε στην αφετηρία της περιόδου πολύ πιο μονοιασμένη και ήρεμη σε σχέση με άλλες εποχές, όχι και τόσο μακρινές. Το «αγκάθι» όμως παραμένει ένα: οι κατηγορίες που δέχεται ο μεγαλομέτοχος για έλλειψη «προστασίας» της ομάδας. O «Τζίγγερ» κατηγορείται ευθέως από την πλειοψηφία των οπαδών πως είτε επειδή δεν θέλει να ανακατευθεί είτε επειδή δεν μπορεί να το κάνει, αφήνει τον Παναθηναϊκό να ταλαιπωρείται πυκνά-συχνά από τη διαιτησία. Ειδικά στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, σπανίως οι «πράσινοι» παίρνουν ευνοϊκά σφυρίγματα στις αμφισβητούμενες φάσεις και χωρίς να γίνονται «εγκλήματα» όπως στις εποχές της «παράγκας», σε ματς που είναι στην κόψη του ξυραφιού, αρκούν δύο-τρία σφυρίγματα για να γείρει το παιχνίδι προς την άλλη πλευρά παρά προς τη δική τους. O κ. Βαρδινογιάννης δέχεται πολλές πιέσεις να αφήσει τον… σταυρό στην άκρη αλλά μέχρι στιγμής δεν ενδίδει. Στις δηλώσεις, μάλιστα, που έκανε για τον Μπριάκο, ήταν πολύ πιο ήπιος σε σχέση με αρκετούς άλλους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή