ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Σγουρός

Γυρίζει σελίδα η διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας άρσης βαρών. O Γιάννης Σγουρός, πρόεδρος από το 1984 ώς τον Οκτώβριο του 1996 και από τις αρχές του 2001 (στο ενδιάμεσο ήταν ΓΓΑ και απλό μέλος της EOAB) ώς και χθες, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του πρόεδρου. «Την πρόθεσή μου να παραιτηθώ από πρόεδρος την είχα διατυπώσει αμέσως μετά την επανεκλογή μου στη θέση του γενικού γραμματέα της διεθνούς ομοσπονδίας (IWF). Σήμερα, ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, η ελληνική άρση βαρών πέρασε με επιτυχία το πρώτο τεστ της ανανέωσης, κερδίζοντας με νέα ομάδα διακρίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, παγκόσμιο εφήβων-νεανίδων, Μεσογειακοί Αγώνες). Θα συνεχίσω από τη θέση του γενικού γραμματέα της IWF να υπηρετώ την παγκόσμια άρση βαρών, ενώ από τη θέση του μέλους της EOAB θα ενώσω τις δυνάμεις μου για να πάει μπροστά η ελληνική», δήλωσε. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο μέχρι χθες γενικός γραμματέας Νίκος Σκιαδάς (ήταν πρόεδρος και το διάστημα 1996-2001), γενικός γραμματέας ο Βασίλης Γερακάρης, γ΄ αντιπρόεδρος ο Γιώργος Παρασκευόπουλος και αναπληρωτής ταμίας ο Παναγιώτης Τζήμος. O κ. Σγουρός παραμένει μέλος.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ – ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ

Θέλει να επιστρέψει

Μπορεί ο Λανς Αρμστρονγκ ν’ ανακοίνωσε προ εβδομάδων την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ωστόσο ο Αμερικανός ποδηλάτης εξετάζει το ενδεχόμενο να προσπαθήσει να νικήσει για όγδοη συνεχή φορά στον Γύρο της Γαλλίας. «Σκέφτομαι ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να θυμώσω τους Γάλλους», τόνισε. Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας «Εκίπ» ανέφερε προ ημερών ότι βρέθηκαν ίχνη της απαγορευμένης ουσίας ερυθροποιητίνης στα δείγματα ούρων που είχε δώσει ο Αρμστρονγκ στη διάρκεια του Γύρου της Γαλλίας του 1999. O Αμερικανός διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών και απειλεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαπιστώσει από πού άντλησε την πληροφόρησή της η γαλλική εφημερίδα.

ΑΝΣΑΜΠΛ

Θετική εμφάνιση

Θετικότατη ήταν η εμφάνιση της ανανεωμένης ομάδας του ανσάμπλ γυναικών στο μίτινγκ της σειράς γκραν πρι της Ολλανδίας. Οι M. Ντώνα, M. Κάκιου, Ηλ. Ευθυμίου, O. Νικολαΐδου, M. Μηχτάρη και O. Πηλιάκη πήραν την 4η θέση στο σύνθετο και στα επιμέρους όργανα (στεφάνια – κορύνες, κορδέλες). Στο σύνθετο πρώτευσε η Βουλγαρία και την ακολούθησαν η Λευκορωσία και η Ρωσία. Πίσω από την Ελλάδα κατετάγησαν οι Ισπανία και Ουκρανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή