Ζωντανές οι Ελπίδες με νίκη 2-1 στο Αλμάτι

Ζωντανές οι Ελπίδες με νίκη 2-1 στο Αλμάτι

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εθνική ομάδα των ελπίδων έκανε το χρέος της. Επικράτησε στο Αλμάτι του Καζακστάν με 2-1, σε παιχνίδι του δεύτερου προκριματικού ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. H νίκη ήταν απαραίτητη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις λιγοστές ελπίδες της για πρόκριση στα μπαράζ της διοργάνωσης.

Ο αγώνας στο μακρινό Αλμάτι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι πιτσιρικάδες μας, πάντως, ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κατάφεραν να σκοράρουν σε κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο. Το σκορ άνοιξε η ελληνική ομάδα μόλις στο 8΄. Μετά από σέντρα του Λαγού, ο Τζιώλης παραβίασε με κεφαλιά την αντίπαλη εστία. Οι Καζάκοι ισοφάρισαν στο 52΄ με πλασέ του Π. Αλίεφ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε λάθος της ελληνικής ομάδας στη μεσαία γραμμή. Αλλά τρία λεπτά αργότερα, ο Παππάς με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έβαλε και πάλι την εθνική μας στη θέση του οδηγού, όπου παρέμεινε μέχρι το «φινάλε».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ, όμως η μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Λαγού στο 30΄ και το σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 83΄ σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Γριγκορένκο. Δοκάρι είχαν και οι γηπεδούχοι με τον Αργκιμπάγεφ στο 27΄. Μετά το τελευταίο σφύριγμα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέλιος Αποσπόρης εμφανίστηκε ικανοποιημένος απ’ την προσπάθεια των παικτών του και το τελικό αποτέλεσμα: «Τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησα να πείσω τους παίκτες ότι το Καζακστάν αγωνίζεται καλά στην έδρα του και ότι θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Δικαιώθηκα από την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ηταν μια δύσκολη νίκη για μας, όμως σημασία έχουν οι τρεις βαθμοί που πήραμε».

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Γριγκορένκο, Βοροτνίκοφ, Ζουμαμπάγεφ (50΄ Μολνταγκαλίεφ), Σολομίν (46΄ Νουρμαγκαμπέτοφ), Αλίεφ Π., Ταράσοφ, Κίροφ, Αργκιμπάγεφ, Μπορόφσκι (69΄ Αλίεφ K.), Ντατσισβίλι, Ζούγεφ.

ΕΛΛΑΣ: Ανδριόλας, Μουλόπουλος (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Καράμπελας (76΄ Δάρλας), Παπαζαχαρίας, Παπαδόπουλος, Τζιόλης (62΄ Μάκος), Παππάς, Λεοντίου, Αραμπατζής, Σαμαράς, Λαγός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή