Μίλησε το «άστρο» της Εθνικής

Μίλησε το «άστρο» της Εθνικής

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν θρίλερ ο αγώνας της Εθνικής μας στο Καζακστάν. Για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όφειλε να πορευθεί στον μονόδρομο της νίκης. Τα κατάφερε, επικρατώντας των Καζάκων με 2-1. Αλλά πήρε το τρίποντο με κόπο, ιδρώτα και άγχος. Το γεγονός πως πέτυχε το νικητήριο γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές.

Και να σκεφθεί κάποιος ότι απέναντι στους παίκτες του Οτο Ρεχάγκελ ήταν μια ομάδα που δεν είχε πάρει βαθμό στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κύπελλου. Πριν απ’ τη σέντρα του χθεσινού αγώνα στην… καρδιά της Ασίας, το Αλμάτι, οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει μόλις 4 τέρματα και είχαν δεχθεί 24 σε 9 αναμετρήσεις.

Ομως, η Εθνική μας τα βρήκε σκούρα απέναντι στην ουραγό του ομίλου. Αφενός, διότι φάνηκε ανέτοιμη, όπως και πέρυσι, τέτοια εποχή, στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης, όταν είχε ηττηθεί στα Τίρανα από την Αλβανία. Εγινε κανόνας: στις αρχές Σεπτεμβρίου είναι απίθανο να δούμε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παίζει ποδόσφαιρο αξιώσεων.

Στο Αλμάτι εμφάνισε ένα σύνολο γεμάτο προβλήματα. Ευτυχώς δεν πλήρωσε την αγωνιστική απραξία βασικών της παικτών, όπως είναι ο Μπασινάς, που δεν έχει ομάδα, ο Καψής, ο οποίος στην παρούσα φάση λογίζεται ως αναπληρωματικός στον Ολυμπιακό, αλλά και ο Κατσουράνης, που το καλοκαίρι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό. Είναι αξιοσημείωτο πως ο Οτο Ρεχάγκελ προτίμησε να ξεκινήσει στο κέντρο της άμυνας τους Κατσουράνη, Καψή, κρατώντας στον πάγκο τον ιδιαίτερα φορμαρισμένο Ανατολάκη. Εδωσε θέση στο αρχικό σχήμα και στον Μπασινά, ο οποίος στο 52΄ «πλήρωσε» την απουσία του απ’ τη δράση, δίνοντας… ασίστ στον Ραντιόνοφ που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Νικοπολίδη.

Η Εθνική μας σπατάλησε 52 ολόκληρα λεπτά για να… ξυπνήσει. Οταν είδε τους Καζάκους να ανοίγουν το σκορ, άλλαξαν μυαλά οι πρωταθλητές Ευρώπης και πίεσαν για τα γκολ. Στο 78΄ ο (κορυφαίος της Εθνικής μας) Στέλιος Γιαννακόπουλος ισοφάρισε με κεφαλιά και η ελπίδα γύρισε. Από ‘κεί και έπειτα, αναζητήσαμε το γκολ της νίκης με βαθιές σέντρες της απελπισίας προς τη μεγάλη περιοχή των Καζάκων, οι οποίοι στο 86΄ έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κάρποβιτς με 2η κίτρινη κάρτα. H λύτρωση ήρθε απ’ τον Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος στο 94΄ είχε την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό να νικήσει με εξαιρετικό σουτ τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 95΄ αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Ραντιόνοφ και το Καζακστάν ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Λόρια, Φαμίλτσεφ, Αβντέεφ, Σμάκοφ, Αζόφσκι (51΄ Λάριν ), Κούτσμα, Κάρποβιτς, Χοχλόφ, Ζουμασκαλίεφ (80΄ Μπαλτίεφ ), Λιτβινένκο, Ραντιόνοφ.

ΕΛΛΑΣ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Καψής, Κατσουράνης (59΄ Καφές), Φύσσας (75΄ Γκέκας), Μπασινάς, Καραγκούνης, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Βρύζας (53΄ Λυμπερόπουλος ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή