Πισω απο τις Καμερες

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τρόπαιο στο… Βελιγράδι

Την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη έκανε ο γενικός γραμματέας της EOK, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, στον νέο αρχηγό της Εθνικής μπάσκετ Ανδρών, Μιχάλη Κακιούζη, με την ευκαιρία της απονομής του τροπαίου για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο 19ο τουρνουά «Ακρόπολις». «Τώρα, σου δίνω εγώ το τρόπαιο και στο Βελιγράδι θα στο δώσει ο… Βασιλακόπουλος» ήταν η ατάκα του κ. Τσαγκρώνη και ο Κακιούζης, που έχει δηλώσει εξ αρχής ότι η Ελλάδα μπορεί να κατακτήσει μετάλλιο στο Βελιγράδι, χαμογέλασε με νόημα.

Ρεαλιστής ο Γιαννάκης

«Στο Βελιγράδι, θα ψάξουμε ξανά τη θέση του ελληνικού μπάσκετ στον ευρωπαϊκό χάρτη. Να δούμε, δηλαδή, ποιες εθνικές ομάδες μπορούμε να νικήσουμε και ποιες όχι. Να ξέρουμε πού πηγαίνουμε για να μην είμαστε ούτε υπεραισιόδοξοι ούτε υπερβολικά συγκρατημένοι». Ρεαλιστική κουβέντα του Παναγιώτη Γιαννάκη για τον στόχο της Εθνικής ομάδας στο προσεχές «ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ», ύστερα και από την εκτίμηση των ελληνικών δυνατοτήτων στο τουρνουά «Ακρόπολις». Πρώτα, δηλαδή, πρέπει να βρεθεί ο δρόμος που οδηγεί στο βάθρο των μεταλλίων…

Περί Τουρέ

Διαβάζοντας οι κακοπροαίρετοι το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού που αφορούσε στην καθυστερημένη επιστροφή του Γιάγια Τουρέ στην Ελλάδα, έσπευσαν με μεγάλη ευκολία να πουν: Νέος Οφορίκουε είναι ο Τουρέ. Μέγα λάθος, διότι ο Τουρέ από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στον Ολυμπιακό αποδεικνύει με την όλη του συμπεριφορά ότι είναι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που θέλει να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα στην ομάδα. Το να προσπαθεί να φέρει την οικογένειά του στη χώρα όπου εργάζεται, προκειμένου να έχει μία φυσιολογική ζωή στη χώρα μας, είναι απόλυτα θεμιτό, αλλά και αναγκαίο. Και μη βγουν οι καλοθελητές να ρίξουν τα βέλη τους στον Ολυμπιακό γιατί δεν φρόντισε να λύσει εγκαίρως το πρόβλημα με τη βίζα του παιδιού του Τουρέ, γιατί θα πρέπει να τους χαρακτηρίσουμε (τουλάχιστον) εμπαθείς.

Απορία

Τι φωνάζει ο Οτο Ρεχάγκελ στην Εθνική τον πιο φορμαρισμένο Ελληνα αμυντικό, αν είναι να τον κρατάει στον πάγκο; Προφανώς για να γνωρίσει το Αλμάτι και να πάρει εμπειρίες στα τριαντατόσα του χρόνια. Θα του φανούν χρήσιμες στο μέλλον (στην ομάδα βετεράνων της Εθνικής).

Απορία (2)

Οι εμμονές είναι κακό πράγμα. Αυτός ο Στολτίδης, κύριε Ρεχάγκελ, εξακολουθεί να μην έχει θέση στην εθνική ομάδα;

Η ευθύνη του Ρεχάγκελ

Είναι πολύ εύκολο να αρχίσουμε να κριτικάρουμε για παράδειγμα τον Μπασινά (που δεν έχει ομάδα), τον Σεϊταρίδη (πήγε στη Ρωσία και άρχισε να παίζει στο πρωτάθλημα της χώρας δίχως να έχει κάνει προετοιμασία), τον Βρύζα, για την απογοητευτική τους παρουσία στο Αλμάτι. Την ευθύνη έχει ο Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος καλώντας ποδοσφαιριστές που είναι έξω απ’ τα νερά τους, αφενός αποδυναμώνει την Εθνική μας, αφετέρου εκθέτει τους σύγχρονους ήρωές μας, οι οποίοι πέρυσι το καλοκαίρι μάς έστειλαν στην κορυφή της Ευρώπης.

Κοντά οι Ελληνες

Στο πλευρό της εθνικής ομάδας βόλεϊ ήταν η πλειοψηφία των Σέρβων φιλάθλων. Μάλιστα, στον αγώνα με τη Γαλλία στήριξαν με πάθος τους διεθνείς μας. Την αναμέτρηση με την Τσεχία παρακολούθησαν 4.200 φίλαθλοι και συνέχεια φώναζαν υπέρ των «μπλε». Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς μας πλησίασαν και μας είπαν στα Αγγλικά ότι Ελλάς και Σερβία θα είναι για πάντα φίλοι. Αντίθετα, η ελληνική κοινότητα του Βελιγραδίου δεν έδωσε το «παρών» στο γήπεδο.

Πάρκο Πρωταθλητών από τον A.O. «Αστέρας 2004»

Μία πρωτοβουλία, η οποία δείχνει και οικολογική ευαισθησία, πήρε ο A.O. «ΑΣΤΕΡΑΣ 2004». Τη δημιουργία του πάρκου των πρωταθλητών Ευρώπης, στον περίγυρο χώρο του γηπέδου «Μιχ. Κρητικόπουλος», στην Καισαριανή. H διοίκηση του συλλόγου πρότεινε στην ΕΠΟ, όπως στις 10 Οκτωβρίου, όταν όλοι οι διεθνείς θα είναι στην Αθήνα για τον αγώνα με τη Γεωργία, να βρεθούν στο γήπεδο και να φυτέψουν συμβολικά από ένα δένδρο το οποίο θα φέρει το όνομά τους. Σε κάθε απ’ αυτό το δένδρο θα υπάρχει το ιστορικό του διεθνούς. Επίσης υπάρχει σκέψη να δημιουργηθεί στον κλειστό χώρο του γηπέδου και μουσείο με φωτογραφικό υλικό και ό,τι άλλο αφορά τους διεθνείς, όχι μόνο τους εν ενεργεία, αλλά και τους παλαιμάχους. Ηδη η διοίκηση του συλλόγου είχε επαφή με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και τον Βασίλη Τσιάρτα, οι οποίοι αντιμετώπισαν θετικότατα τη ιδέα. Μια αξιόλογη πρωτοβουλία, που θα πρέπει να ενισχυθεί και να βοηθηθεί από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή